SUSHI

Fredag och dags för lunch i AP down town. Dagen började med lite tvätt och träning. Körde mitt intervallpass vid marinabacken. Ganska jobbigt må jag säga. - Men skönt! En härlig dusch och piff (och puff hihi) inför lunchen gjorde susen. Jag och audin for iväg till down town vid tolv där ja mötte upp tjejerna. Jag har ju sagt till mig själv att jag ska vara öppensinnad.. och idag var det dags för sushi, yummi, eller ngt :P Jag ska nog inte säga vad jag egentligen tyckte för att jag vet att många tycker om sushi. Både konsistens och smak är annorlunda från allt annat jag ätit. Men vem vet detta var ju bara första gången. Kanske kommer vänja mig senare.

 

Det är ju valborg och allt ida! Tyvärr känns det inte riktigt så här borta. Blir jobb ikväll annars vet jag att de svenska au pairerna hade kokat ihop något. Jag får vänta tills midsommar. Men något som jag verkligen ser fram emot är... hemligt. :P för jag vet inte om det går än. Hihi, om lite drygt två veckor. Söndagen 16 maj. Håll utkik efter det datumet. ;)

 

 

F.v. Anni, Svenja, Sofie, Sophie, Emelie

 

Sof och Soph inne på sushi restaurangen.

 

 

Tänka sig! Emelie och sushi... nja

 

Haha, jag är bara tvungen att lägga upp den här bilden! Sophie ääälskar verkligen sushi!!

 

 

Synd att jag inte tog en bild lite senare för det dök upp massa navy killar bakom ;)

 

Annapolis down town ;) The new place to beeee.


TANKAR

Mina tankar är någon annanstans ikväll. Jag är ledsen... - En väldigt rar hund finns inte längre. Även om du inte var min hund tyckte jag mycket om dig! Önskar att jag kunde få en till puss av dig. <3



Någon förstår säkert varför jag valde den här bilden.

 


BAY RIDGE

Då var det dags för beachen :) Strålande sol och blå himmel. Så himla skönt! Åkte dit med mina nyfunna vänner - samma tjejer som jag träffade i tisdags ;) Vi samlades upp i down town Annapolis på city dock (favorit cafét) för att sedan åka till b e a c h e n. - Mm mm mm. Hade med mig en väldigt god sallad och så blev det lite skitsnack. :) Väldigt trevligt!

Tyvärr var jag tvungen att åka hem lite tidigare och ta två av kidsen till tandläkaren. Men det blir nog stranden snart igen :) Blir iaf lunch med tjejerna imorn i down town. Känns som om det här kan bli riktigt bra (Y)




Mot Bay Ridge

 

Kul med nya vänner och Såå nice med en strand! :)

 

 

Dags att få lite färg!

 

Pinne ;)

 

Sådana här små rackare finns det i sanden.. lite läskigt.

 

 


MVA - MOTOR VEHICLE ADMINISTRATION

Drivings license - Check! :)

 

 

Och nu ska jag fara till beachen. Hejs! :D

 


TUESDAY

Oj nu händer det saker. Hänger knappt med själv :P I måndags träffade jag en tjej som försökte få mig lite klokare vad det gäller kurser på college. Det finns en hel del att välja mellan :P Men tjena vad dyrt det är!! Det finns ingen chans att jag läser "credit classes". Nä, får försöka hitta några kurser som passar mig bland de "non-credit classes". Kan säga att 1 credit kostar från $300.. och jag behöver ha 6. - Nej tack!

Idag träffade jag massa au pair tjejer i down town annapolis. Det var hur skojjigt som helst :) TRE av dem var svenska. Så skönt att få prata lite svenska även om vi pratade engelska så att alla skulle förstå. De verkar vara väldigt snälla och fulla av planer. Alltså saker som de skall göra, vilka jag vill vara med på! Så nu har jag inte alls koll på min planering:P Vet bara att jag vill vara med på massa saker. Måste försöka reda ut hur jag jobbar :P T.ex är det ju valborg på fredag. Det vill man ju inte missa! Men jobbar jag då? Hmmm.
Efter vårat fika på the city dock, följde jag med två av de svenska tjejerna runt naval academy campus. Ni vet från balen... Och de har tydligen någon form av formation varje dag. Hehe, det var vi, små barn på tour och pensionär som tittade på de snygga killarna (och tjejerna). Så bilder på det!


 

 

 

 



Mitt träd igen :)




Ikväll är det faktiskt ganska lugn, lugnet före stormen. För sedan kommer det vara full fart ända fram till nästa vecka. :) :)

WHAT DOES EMELIE DO IN AMERICA?

Jag har ju inte bloggat något den senaste veckan så ni vet ju egentligen inte vad jag har haft för mig :P Så jag tänkte att det kunde sitta fint med en liten sammanfattning ;)

Och jag måste bara få börja med förra söndagen :) För då hade jag min lediga dag.
Det började med att jag hängde med till 5K fun race, vilket är ett lopp som arrangeras av elementary school för att samla in lite pengar. Jag och Savy sprang 5 km och lillkillen körde på milen (haha, alltså 1 mile). Efter vi kommit hem blev det en varm dusch och sedan försök till att göra ngt kul av dagen.
Audin och ja går riktigt bra ihop så jag bestämde mig för att spendera lite tid i den för att åka till Annapolis mall. Var inte så sugen på att spendera pengar men jag åkte mest dit för att träffa två andra Au pairer, Theresa och Alexandria. Efter det tog jag en sväng förbi Annapolis down town bara för att det är så mysigt där. :)



Söndag

Priserna från the 5K fun race. Det var dock aktion på de så inget som man fick gratis :P

 

Starten... och målet

 

Emelie unnar sig en chokladsmoothie i Annapolis down town :)

 

Emelie tar ett kort på flaggan

 

Emelie och Audin sitter fast i trafiken :) Se så fint solen skiner på den rena rutan ;)

 


Måndag




Emelie och Audin kör till MVA, Motor Vehicle Registration, för att ta sitt Amerikanska körkort. Man måste ha med sig en hel bunt med papper, såsom pass, I-94, visum, DS-2019 J-1, social security card + kuvert, drug & alcohol test, 2 brev från organisationen, 2 kuvert som understryker att jag verkligen bor i usa. Sedan har jag säkert glömt ngt. Har allt i en pärm :P Så när jag väl lyckats hitta till rätt byggnad (fanns från A till H tror jag) gillar de inte riktigt mina två kuvert.. De godtar bara vissa. Jag hade tagit med mig alla brev som jag fått men icke. Fast det var rätt bra iaf för väntetiden var 2,5 h idag så jag hade aldrig hunnit hem igen i rätt tid till jobbet. Hon föreslog att jag skulle åka hem och beställa frimärken för att få det sista kuvertet och sedan komma tillbaka :) Så emelie och audin åkte vidare!



Emelie ser en brandbil :)



Hon tänkte göra en amerikansk klassiker och äta lunch på McDonald bara för att MVA var så bongstyriga.



Lurad! Emelie bestämmer sig för att köpa sin första Wendy's börjare istället.



Hon skuggar polisbilar...



Hon åker till Post Office för att köpa 1 cents stamps, men de förstår inte alls vad hon vill så hon får åka hem och beställa online. (brw mitt första online köp med mitt am. bankkort ;) )


Tisdag




Emelie äter supergoda sallader!



Hon träffar Vanessa och Annika för en starbucks



Vi går på bio och är helt ensamma i salongen :)



Då är det bara att pose:a :)


Onsdag



Emelie och audin kör mot Annapolis i regnet. Det kan faktikst regna här också ;)



Hon är ute i regnet i en supersöt rosa regnjacka ;)



Torsdag



Emelie skypar med världens bästa Emma :)


Fredag



Emelie knallar ner till the Marina. Båten i mitten är familjens speedboat (Y)



Hon är tvungen att ta kort på planen som flyger förbi, men hon har ingen aning om vad det är för model.



Det är ekorrar överallt! Och oj så söta de är :) Här får emelie sällskap av ekorren i väntan på So.



Den här bilden är till Andreas Eriksson eftersom det är hans Subway Sandwich special. Den var faktiskt ganska god :) Och nu vet jag hur banana peppers smakar ;)



Emelie har även tagit kort på konstiga fågelskyltar...



Och ännu ett plan får avsluta det hela :) Eftersom flygplatsen ligger ganska nära ser man flygplan i stort sett varje dag :)




STEAK

Ikväll bjöds jag på stek - från den bästa delan av kossan! :) Det var riktigt gott! Helt otroligt att de kan laga så god mat. Och som vanligt var kameran framme. Annars har dagen varit ganska lugn. Skjutsade runt So till hennes aktiviteter och hann med ett träningspass där emellan. Imorgon har jag min lediga dag och den kommer garanterat spenderas i Annapolis :)


SIS <3


Sisters have a special bond that grows over time. Best friends for life!



THE NAVAL ACADEMY BALL

Då var det äntligen dags för balen! Jag vet inte riktigt var jag ska börja :P Men jag antar att en bild säger mer än tusen ord (oj så påhittigt av mig ;)) så jag lägger upp massa bilder :)

 

Innan jag gick till balen hade jag ingen aning om vad jag hade att förvänta mig. Nu i efterhand var det mer av en dans och inte alls som en svensk bal. Tjejerna hade helt klart olika klänningar, men de långa hade trots allt majoritet. Måste erkänna att det var lite svårt att dansa i min, men jag kämpade på ;)
Runt klockan 17:30 träffades jag och ett par andra au pair tjejer hos Leas hus för att göra oss iordning. Sedan blev det massa fotograferande, och mera korttagning. Alla ville ju ha bilderna på sin kamera ;) Vi beslutade sedan att vi skulle dela på korten (jag har dock inte fått de än).

 

Resan till balen gick bra :) Väl där kom vi in till en stooor arena, ungefär som en amerikansk basketplan man sett på tv :P Häftigt iaf :) Först var det några som dansade och hade uppvisning, sedan blev det våran tur. Först var det lite glest på dansgolvet men vart efter så vågade folk gå ner och dansa :) Och tillslut bestämde jag och en tjej att det var dags att gå ner och börja dansa :) De flesta snygga killarna hade redan en dejt. Men det fanns väl några över till oss ;) Jag kan väl säga att killarna inte är så blyga här iaf ;) Man kunde dansa som man gör hemma på krogen men de flesta dansade faktiskt någon form av pardans, men på ett bra sätt... Så det var bara att försöka hänga med ;)

 

Det fanns även tilltugg som man kunde äta där :) Jag hade inte ätit någon kvällsmat så jag och Lea passade på att vila våra fötter och äta lite :) Jag måste nog öva på att gå i högklackat till nästa gång ;) Inte för att jag inte kunde gå, nej utan för alla skavsåren som jag fick!  Och oj så skönt det var att ta av sig skorna och hoppa runt barfota. :P Om jag måste jämföra det med något skulle jag säga att det var som en ko som blir släppt på sommarbete. Underbart ;)

 

Sedan träffade jag en tjej från au pair skolan som ja bytte telefon nummer med :) Och jag kanske fick nåt annat nummer också. Så vi får väl se hur det går med det... ;)

 

 

Och här kommer bilderna! :D

 

 

Biljetten

 

Trio bild med Lea, Vannesa och Annika f.v.

 

Gruppbild :)

 

"Hallen"

 

Lea och Annika

 

Jag och Theresa

 

Performances

 

Lite glest på dansgolvet... men vänta bara.

 

Jag och Lea vilar fötterna och passar på att ta en bild

 

Det blev betydligt svårare att dansa bland folkmassan

 

Annika och Vanessa

 

Navy Guys

 

Den berömda "cirkeln" som bildas på dansgolvet. Jag vågade dock inte gå in i den :P

 

Det här kallar jag dansgolv! Och det var riktigt bra musik. Både Live och dj-spelad. Kanske ska tillägga att alla killar gick i naval academy school och hade olika dresscode beroende på vilken klass de gick i.

 


FREDAGSKVÄLL

Jag tänkte att jag äntligen skulle få ut ett blogg inlägg om balen.. Men nu är jag alldeles för trött. Blev lite strul med skjutsning och hämtning nu på kvällen. Så jag väntar i storts sett bara att få åka och hämta lillkillen och sedan få hoppa i säng.

Jag var iaf på college idag. Tänkte att jag skulle få lite hjälp om vad jag skulle kunna läsa.. Men man var tvungen att boka en tid. Så nu ska jag dit igen på onsdag klockan 10 :) Det finns ju så himla mycket att välja mellan! Anmälan till högskolan i sverige gick ju ut igår. Ni som har sökt ngt måste ju ha en idé på kurser som jag kan läsa! Lite hjälp skulle uppskattas ;) Jag har inte bestämt mig än om jag ska läsa ngn Engelska kurs eller inte.. Jag menar engelskan kommer ju lite av sig själv och alla kurser är ju på engelska. Var bombsäker på att jag skulle läsa engelska innan jag åkte men just nu känns det som om det blir lite väl seriöst, och lite kaka på kaka. :P

Här är en bild på min goda sallad som jag åt i Kinder Farm Park :)

Bara en bild på solen så att ni förstår hur nice det är här ;)

 

Mera körkortsplugg, (pluggade igår, även om jag inte skrivit ngt om det)


ASKA

ESAA SIGMET 3 VALID 160800/161400 ESSA- ESAA SWEDEN FIR VA CLD FCST APRX SFC/FL200 E OF LINE N5900 E01100, N6200 E02000, N6500 E02300, N6900 E02000 MOV E , FL200/FL350 E OF LINE N6500 E02300, N6900 E02000, MOV E FCST 1800Z VA CLD SFC/FL200 S OF LINE N6200 E01200, N5800 E01700, N6000 E01900 FL200/FL350 W OF LINE N6200 E01200, N5800 E01700, N5500 E01600=




BLOGG RACE

Måste bara säga det. Jag är ju helt sjuk på att blogg race:a! :) Hela 7 inlägg på en gång.



McDONALD

Jag och lillkillen hade Freadskvällen (9 April) för oss själva :) Mamman, Pappan och äldsta dottern var i Annapolis och firade hennes Sweet Sixteen :) Och mellandottern hade en show med sin skola.
Så Jag och han var själva :) Vi begav oss till McDonald och fick oss ett skrovmål :) Sedan ville han väldigt gärna hyra en film så det gjorde vi (eller jag betalade :P). Vi såg filmen Up. Och jag kan försäkra er om att det är en gråtfilm.. Fick tårar i ögonen flera gånger, precis som jag fick förra gången jag såg den. Och det är en barnfilm :) Bra emelie (Y)



TRÄDBLOMMOR...

De har så himla fina träd här. Jag kan nog aldrig sluta fascineras av dem :)

 

 

 

 

Visste ni att de här träden har varit vita?! Jag visste ju inte att de skulle förvandlas så jag har tyvärr ingen bild på de när de är vita. Jag fick bara se en dag att de var rosa och inte vita längre. Har vi ens träd i Sverige som liknar dessa? Helt fulla av blomster :)

 

 

2 Fägrer i detta träd. Och ja det är bara ett träd och inte två :)

 

 

 


ANNAPOLIS

Den 7:e April var så strålande bra så det räckte inte med att jag fick åka till outlet och göra slut på alla mina pengar. Nej, jag fick även skjutsa So, äldsta värdbarnet, till Annapolis och spendera en timme i downtown i det underbara vädret :)

Jag är i Annapolis downtown så gott som varje onsdag eftersom So har kör där. Och jag tycker att det är så trevligt :) Jag har alltid planerat att läsa min bok när jag väl är där. Men för att vara ärlig så brukar ja inte ha tid med det. Jag tittar på saker och ränner runt i butiker och hej vad det går :) Idag hade jag dock bestämt mig för att prova vip stället, hamnen, för att äntligen läsa lite. En kille i en coffee shop hade rekommenderat mig en plats i hamnen så nu skulle det testas om den var så bra att läsa där som han påstod.

Annapolis downtown

 

Glassss :D mmmm!

 

Och när jag kommer ner till hamnen ligger det en himla båt där! What?! Jag skulle ju läsa. Platsen som killen pratade om är vid andra pelaren från vänster vid vattnet ;) (detaljerat, jag vet, men han visade mig faktikst platsen...) Men nu så ligger det en "restaurang yat" där.

 

Och 10 min innan jag måste gå mot bilen lämnade båten hamnet med brak och dunder.. Eller iaf med en hög tuta.

 


Hemfärd från Annapolis

 

 

Rödljusen här är faktikst ganska fina, om man nu kan säga att rödljus är fina. Det är iaf väldigt bra att de är högt upp i luften och inte på sidan som i sverige. Skulle vara lite knepigt när man kommer mot en korsning med 3 filer.. Vilket rödljus skulle man följa då egentligen?


OUTLET OCH SOOOOL :)

Nu racebloggar jag lite för att kunna komma fram till det roliga sen (balen!). Inte för att jag tror att jag kommer hinna skriva om det ida.

Har någon koll på hur bildarkivet fungerar här på blogg.se. Jag har nämligen massa bilder i mitt arkiv, eller iaf flera sidor. Men när jag ska infoga en bild får jag bara se på första sidan :/ Vad kan ja göra åt det?

7:e April var nog nästan den varmaste dagen hittils, runt 95 F!! Jag var helt klart bekymrad över vad jag skulle kunna ha på mig. Jag kan ju inte gå runt naken men man svettas ju ihjäl med för mkt kläder.. 7:e April var helt klart den dyraste dagen ;) Jag och Lea (tjejen i trädet från Cherry blossom festival) åkte till ett outlet för att hitta balklänning. Även om jag skulle få låna mitt värdbarns klänning vore det ju ändå roligt om man kunde hitta en klänning som bara sa "wow".. Sis förstår säkert :P

Först åkte vi över en väldigt lååång och cool bro. Och emelie var framme med kameran ;)

Strålande sooool :D



Men det var nästan orättvist. Vid the Outlet hade de butiker som Calvin Klein, Raulph Lauren och Tommy Hilfiger. Alla mina märken som ja gillar! Då måste jag ju bara köpa ngt därifrån. Som tur var hade de två sist nämnda ombyggnadsprojekt på gång. Så jag behövde bara handla från Calvin Klein ;)

Värdbarns klänning

Mitt halsband på sis begäran

Skulle så gärna vilja köpt denna. Men den var lite väl taskig mot plånboken

Inget wow än, men fortf rolig att ta bild på :)

En ganska enkel "vanlig" svart klänning. Men jag fick den där känslan att jag bara var tvungen att ha den här klänningen. Så det var bara att dra kortet och le :)


6:e APRIL

Dagens bild från 6 april är denna:)

 

Jag har hittat dem sis! Visst är det underbart :) Även om ja inte har köpt de själv.. Men de finns kvar iaf! Så någonstans måste jag ju kunna köpa de. Plus att dem smakar likadant.


ÄPPELPAJ

Den här dagen, 5 april, var en liten hämta hem sig dag. Jag har ingen utflykt planerad, bara en massa måsten. Så som att ta hand om hundarna, kolla mail, vattna gräs och sola.. :)

Vädligt fina solstålar :)

De här lurvuga figurerna borde ni känna igen :)



Sista partydagen bjöd även på äppelpaj:) Min familjs specialité. Min första äppelpaj i usa! Måste tillägga att de var imponerade att jag gjorde pajdegen själv :P

 

Serverad med B&J :) Yey (mamma B&J står för Ben & Jerrys ;) namnamnamnamnamnamnam

 

 

)

 

 


VILDMARKS PROMENAD I USA

Okej, så nu är det dags att fortsätta med uppdateringen. Jag är ju inte klar med min Partyvecka än..

Jag är framme vid partydag nr 6 och den bjöd på lika bra väder som alla andra partydagar :) Runt 80 grader Farenheit och skinande sol.  Jag hade bestämt mig Jessie, den svenska au pairen, att vi skulle hitta på ngt. Först åkte vi till the mall, men det var stängt. Tror mallet har stängt 5 dagar under hela året, och idag var det stängt. Dock inte hela, men vi hade inte lust att strosa runt i bokaffären eller sears. Så vi fick hitta på andra äventyr. Vilket slutade i en riktigt upptäcks promenad :)

Jag hade ingen aning om var vi gick, och helt plötsligt korsade vi en motorväg.. Och Jessie blev också helt förvirrad eftersom vi inte skulle behöva korsa någon motorväg på tillbaka vägen. Vi traskade iaf på, hoppade över en bäck (ja det finns i usa också, men vattnet var mer gult än blått...) Sedan hamnade vi vid Target! What?! Mitt i ingenstans hittar vi dit.. nu var vi riktigt lost. Tog ett varv runt jätte byggnaden och skulle väl försöka hitta en väg mot bilen igen. Då säger Jessie att vi snart är framme, skönt! Började kännas i fötterna nu (vi båda hade ju tygskor på fötterna.. riktiga vildmarkstjejer ;) ) Sedan kommer vi fram till samma stig (väg) som vi gick på mot target.. ?!?! Haha, vi har alltså gått i ett rakt sträck tagit ett varv runt target och sedan samma väg tillbaka igen. Detta kommer bli en olöst gåta hur vi skulle kunnat gått tillbaka utan att korsa motorvägen. Totalt gick vi iaf 2 h och 20 min. Lite nyttigt måste det ju varit :)

oj vad badsugen man blir.... not

sa jag ngt om ett staket? hm.. nä bäst jag håller tyst om det

Jessie bor förresten i Bowie... Och nu tror jag att ni uttalade det fel :P Bowie, BOWie uttalas nämligen bu-wie.. Alltså inte med ett bow ;) Lite mysigt ska det låta. Så nu får ni säga det igen (bu-wie).

 


KLOCKAN NIO PÅ KVÄLLEN

Nu har det hänt sådär mycket sedan jag skrev sist. Jag förstår inte hur jag ska hinna med och berätta om alltm :P Ni måste ju få höra om äppelpajen (eller iaf se bild på den), lillkillens födelsedag och balen (!) m.m...

Har iaf precis kommit hem från en springrunda i shorts & t-shirt och klockan är strax efter nio på kvällen. Det är helt klart för varmt att springa på dagen. Bara så ni vet ;)


SOCIAL SECURITY OFFICE

Det var dags att ta sig i kragen och åka till Social security office. De andra au pairerna hade rådgivit mig om att åka så tidigt som möjligen och varnat mig för lååång väntetid. Christine, au pairen innan mig, hade åkt dit runt 9 på morgonen och inte kommit hem förrän vid lunchtid. Usch då. Men nu var det så här att jag hade hundarna på morgonen så jag kunde inte åka dit hur tidigt som helst. Sen tänkte jag att om jag ändå kommer få vänta behöver jag ju inte stressa dit. Så jag begav mig till Social security office på långfredagen (partydag 4:a) runt 12:30. Och hade med mig massa stuff att fördriva tiden med. Kom in, tog en nummerlapp och satte mig i en stol. Började fixa med mina saker och hade det allmänt bekvämt faktikst. De flesta andra stånkade och stönade, vred sig i sina stolar, - de gjorde lite som små barn brukar göra när de är riktigt uttråkade. Men inte emelie ;) Och jag blev riktigt förvånad när första numret de roppar upp är ett ifrån mitt. Oj :P Det tog kanske 15 min från när jag kom in genom dörren innan det var min tur. Ibland ska man ju ha lite tur. Sedan var det väldigt smidigt alltihopa. De kollade på mitt pass, visum, mina papper och lite annat smått och gott. Sen var jag klar :) Var det bara det här?! Haha, och jag som förberett mig så väl. Så jag for hem igen i m in truck och var hemma runt 13:30. Helt klart smidigt :)


CHERRY BLOSSOM FESTIVAL

Jag blev bjuden att följa med Lea och hennes vänner till Cherry blossom festival i Washington DC. :) Hon hämtade upp mig strax efter tre på partydagen nr 5 (lördag 3:e april). Vi åkte till pendeltågsstationen där vi åkte vidare in till centrum för 2.45 $. Vi hade fortf gott om tid på oss och Lea ville hemskt gärna köpa ett glas från Hard Rock café så vi begavs oss dit. Det var lika bra att få i sig lite mat så vi åt varsin hamburgare och en is-smoothie till. De är väldigt kända för sina hamburgare även om den inte ser så god ut på bilden :P Den var iaf god!


Efter Hard Rock traskade vi bort mot parken och alla träden. Jag har inte helt koll på vad hela festivalen går ut på men de firar iaf sina fina körsbärs från japan som de fick hit runt andra världskriget. Festivalen har tom en egen hemsida så det är bara att googla ;) Träder var iaf helt underbara! Och överallt. Men på vägen dit passerade vi lite kända objekt som man måste ta kort på även om man inte riktigt vet vad det är för ngt:P




Se så liten byggnaden är :P



Där blev ni allt lurade, hihi ;)



Vita huset

Och sen kommer alla blommor och träd...







Lea i ett av träden :)



Och då ville ju jag också bli fotograferad i trädet. Men då kom den här "vargen" fram. Och fråga mig inte vad han sa för han pratade vargspråk :P



Sen fick jag mitt kort iaf



Vi passerade också minnesgrejen från WW2





Sedan träffade vi Leas två kompisar Annika och Tamara, öven de au pairer. Och vi satt och hade mysigt i väntan på fyrverkerierna. Haha, det komiska var att rätt som det var började det smälla någonstans. Vi satt på fel plats ;) Och alla runt omkring oss reste si gupp och började rusa mot andra sidan parken. Så det var bara att börja knalla. När vi väl kom fram till kanten var fyrverkerierna små prickar borta i horizonten, jätte häftigt ;) Ganska snart gick vi tillbaka til pendeltågen och åkte hemåt igen. :)








CONVERSE

Vilken sko är snyggast av dem här? :)


Royal blue



Optical White



Navy Blue

Sis är nämligen påväg att beställa och då vill ja ju passa på att också köpa mig ett par. Men jag kan inte bestämma mig, beslutångesten finns där, som alltid :P

PARTYDAG 4:a

Idag var ja duktig och gick ut och gick före frukost.Att gå är inte riktigt min grej, men det ska ju vara så himla bra inför beachen med låg intensiv träning före frukost. Jag tog ett varv i vårt område och ett i området brevid. Blev en prommis på 41,5 minuter och en himla massa skavsår. Jag förstår inte. Jag har alltid de skorna när jag är ute och springer och det är inga problem. Men nu när jag gick började jag känna något efter bara 15 minuter.
Dålig stil alltså :P

Jag passade på att tvätta mitt och barnens lakan och då märkte jag att jag har Tommy Hilfiger kuddar! YEY. Inte för att de är skönare än mina hemma. Men ändå. Allt blir bra med Tommy ;)



Till lunch blev det flygande Jacob. Mmmmmm! Riktigt gott. Med massa grönsaker ska det vara. Och även en bit svensk knäckebröd från IKEA. Till Efterrätt serverades en liten princess tårta. Lika bra att slå på stort på en gång :)




 

På eftermiddagen träffade jag en au pair som heter Lea. En väldigt rar tjej från Tyskland. Vi bestämde oss för att ta en promenad i Kinder Farm Park och njuta av det sköna vädret. Som vanligt är det ekorrar överallt men vi såg också ett rådjur :) Hon blev väldigt fascinerad eftersom hon aldrig varit så nära ett rådjur förut :P Jag som har rännit runt i skogen blev väl inte lika imponerad. Men jag måste ju ha det på bild iaf :)

 

 

Själva Farmen i Kinder Farm Park :) Med superblå himmel :)


MONSTERBILEN

Jag nämnde något om en monsterbil i förra inlägget :) Min familj hemma hemma har en ford explorer, det är en ganska stor bil - i sverige. Ni kan ju alltid googla om ni är nyfikna ;) Men kort och gott man sitter och kollar ner på alla och känner sig allmänt bekväm :) Jag kommer inte riktigt ihåg vad jag tänkte när jag såg "monsterbilen" först, men det måste ha varit något med: Jisses! Hur ska lilla ja köra den där? :) Den är inte att leka med. Jag sitter nämligen och kör runt i en, var beredda nu, suburban chevy truck! Yes. :D

Men jag måste säga att den inte alls är så läskig:) Även om jag kallar den monsterbilen så är den mer en kompis. Om jag tyckte att jag hade koll på allt i forden hemma så är jag kung i denna. Man ser i stort sett allting + att den har fler hästkrafter än forden ;) :) Och i USA är parkeringsplatserna stora :) Nästan alla har en sådan här bil, en av sina tre bilar vill säga. Japp, alla har minst tre (!) bilar. Jag tänkte inte på det först men nu när ja är ute och går i området är det verkligen många bilar, överallt. Okej att man ser någon bil parkerad på uppfarten men sen har de ju flera bilar i garaget.. Fast det där med att fickparkera är inte så där jättekul. Hehe, men jag håller på och lär mig. I Annapolis där den äldsta tjejen, So, har sin kör kan man bara fickparkera.

Vår bil är grön och förmodligen något år äldre än denna bil på bilden. Men ni kanske förstår storleken. :)
Hämtad från: http://www.missouri-chevrolet-dealerships.com/new-chevy-trucks-suvs-kansas-city-springfield-dealership/suburban/


FÖRSTA APRIL

Då har vi kommit fram till första april. Jag var faktiskt väldigt sugen att blogga denna dag. Men sen kom ja på att ni skulle säkert ändå inte tro mig så då blev det inte lika kul längre. Så pappa, jag lurade faktiskt ingen på första april, - det du. ;)

Det är iaf partydag nummer 3 och pappan återvänder från Texas. Kan väl tilläggas att det var runt 18 grader celsius i skuggan, förstår inte riktigt hur jag ska klara sommaren. Det är ju bara början av april! Men just nu är iaf vädret toppen :)

Jag var hos hundarna en stund på dagen och satt och solade lite i bikini. Efter det fixade jag mina första svenska pannkakor här i us. Med endast en plastkniv och gasolspis. Ni kan ju gissa själv hur pannkakorna såg ut :P Men oj så goda! Och med lite hallon saft och hjortson sylt så blev det värsta drömlunchen.

 

Sedan kommer vi till den saken som jag gärna hade velat berättat om. Jag fick köra audi på kvällen! :D Pappans audi A6:a. Hur kommer det sig då? Jo för jag och pappan åkte iväg till bilaffären på kvällen och det inhandlades en ny bil (Y). En BMW 535 i. En riktigt fräsch bil!! Jag hade iaf turen att sitta med som co-pilot. Men audin är inte dålig den heller. Sån himla stor skillnad från trucken aka monsterbilen, som jag vanligen kör. Audin är liten och bra snabb. Så jag satt nog med ett lika stort leende på läpparna som pappan gjorde när vi körde hem längs motorvägen. :) :)

 

 

 

Jag fick syn på denna när jag gick hem från hundarna. Det finns tydligen ormar här med :'(

 


OLIVER OCH NORMAN

Min andra partydag börjades med en trip till Annapolis Mall :) Theresa och jag letade efter balklänningar. Hon hittade sin men jag fick åka hem utan ngt fynd. Eller tja, något måste man ju alltid köpa ;) Jag slog nämligen till på ett silvrigt halsband med ringar.har letat efter ett sådan ganska länge men aldrig vågat köpa ett, så det var inte helt taget ut et blåå.

Sedan var det dags för hundpassning igen :) De är så söta. Den äldsta är en lab och heter Norman. Han är lite sjuk så han gör inte så mycket men otroligt gullig ändå. Den andra hunden heter Oliver och är ett litet busfrö, trots att han är 10 år gammal. Oliver är en blandning mellan lab och retriever. Varför tar jag hand om de här då? Jo grannen är också på semester. De har redan en hundskötare men hon jobbar lite med annat på dagarna och går på college så jag komer lite där i mellan :) Men det är faktiskt bara trevligt att ha någon att prata med. Det är ju bättre att prata med en hund än att sitta och prata med sig själv. ;) Sedan har det varit så otroligt bra väder hela veckan! Så jag har bara kunnat sitta ute i trädgården och myst.

Efter en dag med hundarna hade jag planerat för lite svenskafton här borta. Så jag fixade mina köttbullar med mos och lingonsylt :) Sen bör jag nog inte nämna hur det egentligen smakade så det gör jag inte;) Men tanken var himla bra! Och jag åt upp allt eller nästan allt iaf ;)




Norman :)



Oliver




Sedan har jag ju inte flygnördat något än, inte ens en bild från resan hit. Så det blir en bild på ett flygplan också ;) Vi bor ju ganska nära en flygplats så man ser plan mest hela tiden. Lägg märke till hur ortoligt bra zoom jag har på min kamera ;)



30 MARS, PARTYDAG NR 1 ;)

Jag skjutsade mamman och barnen till flygplatsen halv två på em. Sedan hade jag hela huset för mig själv :) Partyt började och jag fick låna bilen till Crofton där jag träffade en svensk au pair, Jessie, en jättesöt och snäll tjej. Det var väldigt skönt att träffa en svensk au pair att reflektera tankarna med. Vi hade tidigare pratat om IKEA men det var en bit att åka så jag trodde inte att vi skulle dit. Men när jag sätter mig i bilen säger hon att vi ska dit :) Kul! Och vad roligt det var att vara där. Jag köpte väl inte så mkt prylar, men massa mat och godis.

IKEA såg precis ut som hemma, tummen upp (Y). Jag köpte lite galjar och vanilj ljus. <3 Gillar verkligen dem ljusen. Sedan var det dags för matavdelningen. Oj oj. Jag plockade på mig köttbullar, godis, saft - hallon ska det vara - princess tårta, gifflar, hjorton sylt, knäckebröd och en hel del andra saker. Jag kommer definitivt åka dit igen :) Innan Jessie skjutsade mig till Crofton igen tog vi oss varsin kanelbulle.

När jag kom hem kilade jag över till grannen och släppte ut hundarna - jag är nämligen hundvakt denna vecka :) Till två söta, gamla, hundar :) mera om detta senare.

Senare på kvällen lånade jag bilen till Theresa och såg på Biggest looser samt American Idol före sängdags :)







Som jag sa, det blev en hel del mat :) Och oj så gott!!

SHE'S BACK :)

Oj, nu har det hänt så mkt sedan sist så jag vet inte riktigt var jag ska börja :P Men nu ska vi se om jag kan börja blogga lite. Det har ju varit party här hela veckan eftersom mamman och barnen åkte till Arizona och hälsade på sina morföräldrar över påsken. Pappan var iväg på en jobbresa men kom hem i torsdags. Jag har inte märkt av honom så mycket då han spenderade helgen på deras segelbåt. Han är inte så läskig som han först verkar ;) Måste säga att jag gillar familjen. Det tar bara lite tid att hitta sin egen plats. Så jag väntar troget :)

Men nu är det väl bara att börja försöka skriva. Och det är omöjligt att få med allt i ett inlägg så var beredda på en snabb uppdatering :P


RSS 2.0