EN MÅNAD

Idag är det fyra veckor sedan som jag åkte till USA..

Kod till bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

GRATTIS MAMMA!!!

Jag uppvaktar inte med rosor i stora fång
Konfekter uti kartong.
Och ej med musik och sång
Och hellre dikta en vers på ett telegram
Jag blomster av detta slag räcker fram...


För en enkel tulipan
uppå bemärkelseda'n
jag har den äran
jag har den äran

att gratulera.
Det har blivit så populärt
och är så välment och kärt,
så jag är säker
att innan kvällen
det kommer flera.
En liten blomma så här planterad
uti kruka kan säga mer
än Orrefors som är dekorerad
med vita liljor och orkide'er,
så med en enkel tulipan
uppå bemärkelsedan
jag har den äran
jag har den äran
att gratulera....


av Harry Brandelius http://www.youtube.com/watch?v=sF6S6N3azbg

 

Grattis mamma! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoppas din dag blev helt underbar, även om det är svårt när inte jag är där ;) Tyvärr är det nog inte heller sista gången som jag missar någons födelsedag. Hoppas era våfflor smakade bra, roligt att prata med er! :) Var ett tag sedan sist.

 

Kramar på er :)


VÅFFELDAGEN

Mmmmm, våfflor! Det är ju våffeldagen i Sverige idag. Vi åt våfflor idag kl 01:30 svensk tid ;) Så egentligen åt vi det igår (klockan 08:30 pm) :P Men jag tycker ändå det skall räknas som att vi firade våffeldagen :)
Jag tänker inte dra våfflans historia eller ngt annat :P Jag säger som Isak, vill ni veta mer om det så får ni googla det ;)


Den amerikanska våfflan :)

SLUTA GNÄLLA!

Visst är det konstigt det där med att man aldrig är nöjd med vad man har och alltid ledsen över det man inte har?


Men Sluta gnäll! Sluta klaga! Det här inlägger är kanske mest inriktat till mig själv för jag vet att jag har varit bra gnällig sen en tid tillbaka.

 

- Men nu ska vi ändra på det. :)

 

Bara sluta! Det finns ingen annan utväg. Vardagen blir så himla tråkig om man hela tiden ska gå runt och ha negativa synpunkter. Och jag kan säga att det finns människor som har det värre! Oavsett vem det är som läser detta i Sverige. Det är okej att vara ledsen och tycka synd om sig själv ibland. För ja vet att det kan vara jobbigt ibland. Men gör det en stund och gå vidare sen, för det är inte okej att gå runt och klaga! Du förstör inte bara för dig själv utan också för din omgivning.

 

Sen har nog jag blivit en sådan person som tycker det är skönt att prata och dela med mig om mina problem. Men det tycker jag är en annan sak. Man får prata om dåliga saker om man vill ha hjälp!

 

 

Och nu ska jag träna för det gör mig glad :)

 

 


THE MALL

Idag blev emelie riktigt glad, hon hoppade och skuttade plus att hon inte kunde sluta le :) Det var på grund av att det var 15 $ off på alla jackor och blazers på H&M, i hela butiken! Detta var den sista butiken vi gick in i och vi hade egentligen lite bråttom så jag skulle bara gå in och köpa några H&M linnen. Men vi hamnade i provrummen och när ja väl skulle lämna tillbaka alla plagg var det en tjej som sa att jag borde köpa jackan eftersom det var 15 $ off så den skulle kosta 14 dollar.. :O Och då undrade jag så klart varför.. Och sedan blev det full fart på mig. Sprang igenom hela butiken och provade jackor hit och dit.. Det slutade med att jag köpte 3 stycken och "tjänande" 45 $ :) Det är inte alltid man hittar 3 jackor/blazers för 300 kr. (Y) Inte nog med det, jag behövde faktiskt en vårjacka eftersom jag bara tog med mig min vinterjacka och min sommarjacka hit, eller hur pappa?! ;)

Det hela började med att Thesa kom och hämtade mig strax efter 9:30 och vi for iväg till the mall. Vi började med JcPenny :)



Här har vi även en glad Emelie framför JcPenny, lägg märke till att detta är före själva shoppingen..

 

En önskebrunn inne i gallerian.

 

Disneystore :)

 

Och slutligen alla kläder som gjorde Emelie så glad :) Hon fastnade verkligen för det grön-lila-svarta mönstrade linnet, så det fick hänga med även om det kostade lite mer (pappa var inte orolig det var fortf billigare här än vad det hade varit i Sverige)

 

Schemat för resten av veckan blev lite galnare eftersom den äldsta tjejen har en konstert så hon måste vara i Annapolis varje kväll. Men det ska nog gå. Och nästa vecka är det Party här hela veckan lång eftersom jag kommer vara ensam hemma ;)

 

Nej nu är det dags att njuta lite av vädret, även fast det bara är 18 grader ute idag ;) Jag börjar nästan förstå hur Isak känner sig i Syd Afrika.

 

 

Hejsvejs


VILA I FRID

I lördags var det Sammy, idag var det Charlie. Båda barnens hamstrar har dött.. De ligger nu tillsammans i jorden i trädgården. Det är en liten tryckt stämning, men det blir nog bättre om ett par dagar. Inte lätt när de först måste säga hej då till en väldigt bra au pair (Christine) och sen måste säga farväl till sina husdjur...





SOLBRÄND I MARS?!

Min första solbränna och jag har en snobben på halsen :P Satt utanför tennishallen i solen och läste lite teori inför körkortet. Jag satt nog i solen i ca 1 timma, inte speciellt mycket enligt mig. Väldigt varmt och skönt må jag säga, kanske lite för varmt och skönt :P  För nu på kvällen såg jag som sagt att jag fått ett märke av mitt snobbenhalsband :) Men vem vill inte ha snobben på halsen?! ;)
Ville passa på att njuta av solen för imorn ska det komma en TS, japp en Thunderstorm. Hoppas att det är lika häftigt som jag minns de. Stora blixtar (högt upp så klart) ska det vara, som sträcker sig över heeela himlen.

MaPaLi kommer ni ihåg när vi stod på balkongen med ödlan och tittade på alla blixtrar borta i horisonten? Det gör iaf jag :)




Bilden hämtad från http://www.svensktmodellflyg.se/ via google.


Och nu säger ja som sis sa till mig ida,

Nattisnuffsan :)


FIRST DAY OF SPRING

Det har varit soligt ända sedan i tisdags - Runt 70 grader farenheit, vilket är ungefär 20 grader celsius. Varmt och skönt med andra ord :) Tänkte faktiskt lägga upp lite vårbilder från i onsdags (då det var st patricks day). Och idag är det tydligen first day of spring ;) Det betyder att man får gratis glass hos Rita´s... :D Så vi stannade där efter dansen och fick varsin glass. Mitt val, eller egentligen hon i kassans val, var inte det bäste tyvärr. Min glass var ljusgrön och smakade ganska gott de första skedarna men efter ett tag blev den bara lite för söt :P - hon hade valt twisted melon åt mig

Jag hade tänkt att blogga häromdagen faktiskt och skriva om hur varmt det var här, men jag tycks aldrig ta mig den tiden. På kvällen vill ja helst gå och sova för jag ska upp så tidigt (05:25) och när jag väl får lust att skriva på dagen sitter jag oftast i bilen eller tänker att jag gör det om en liten stund. :P Lite knaggligt när ja inte riktigt kommit igång än.

Med det sagt :) jag tog min första joggingtur i usa häromdagen, i shorts och t-shirt ;) Och oj vad det var varmt :P Fick nästan en shock, från att ha på sig dubbla underställ till nästan ingenting, och tom det var varmt. Jag var helt slut efter ett varv i vardera 3 kvarter häromkring, vilket tog ungefär 35 min. Så jag kanske sprang på lite för fort för att få den sköna joggingturen som jag ville ha. ;) Jag får se till att inte springa mitt på dagen nästa gång.


Mina första bilder :) Några vårblommor i närheten.


Här kommer lite vårblommor som folk med snö kan glädjas åt :)Fet kommer en vår också...







Sådär ja, imorn har jag officiellt klarat mig igenom min första vecka :)


Sussa sött i sverige



ICE CREAM

Guess what? Jag har ätit kladdkaka-glass :D Yummi! Det smakade precis som hemmagjord kladdkaka. Vi borde ha den smaken i sverige. Det var tur att ja fick lite glass på kvällen för det har regnat hela hela dagen, så det är lite trist. Ser mkt gråare ut här än i sverige. :P

En annan sak hände idag. En riktigt bra sak! Jag fick mitt "första" paket hemifrån:) Tack så hemskt mycket mamma och pappa (och kanske linda :P)! 2 kg godis! :D Förstår bara inte hur jag ska kunna äta upp allt :P Det mesta var lösgodis men det fanns även ahlgrensbilar. Och sen ett brev som jag inte läst än. Ska försöka lägga upp någon bild på det än :P Vet bara inte riktigt hur jag ska göra än, fortfarande ganska ny på det här med bloggande.

Sen vill jag passa på att tacka "Henke & co" för den fina presenten (mitt riktiga första paket). En digital fotoram :D


Tyvärr hinner jag inte skriva mer just nu för jag och Christine ska ut och hämta upp lite kids :P


Bye

BLOGGA MIG HIT OCH BLOGGA MIG DIT, HMPF! :)

När ska man ha tid att skriva på bloggen egentligen? Jag kan väl inte riktigt påstå att jag gillar att blogga.. inte än iaf. Men tiden, var finns den? Schemat är tight. Och när ja väl har lite tid över vill ja ju bara ta det lugnt, umgås med barnen nu i början eller träna inför mitt drog & alkoholtest på lördag (inför drivings license).

Så det där med att finna tid är lite klurigt. Och när det väl finns lite lite tid över så har jag ingen aning om vag jag ska skriva om :P

Men jag får väl börja med att beskriva allt här och berätta vad jag gör om dagarna, så att mapa blir nöjda ;)


Klockan är iaf strax innan 6 på morgonen och jag ska gå upp och kolla om den äldsta dottern gått upp än.


Hejsvejs

PEANUT BUTTER AND JAM

Vet ni vad jag nyss åt? Det är riktigt :P Peanut butter and jam :) Kom och tänka på Christian och Briar. De gjorde alltid sin grej. Jag frågade den au pairen som är där nu om hon fört om "peanut butter and jam", men nej. Så kom igen killar do your thing!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0