2010-11-23 St MALO BEACH.. WOW!

Så vi kom till huset ganska sent. Lämnade disneyland lite efter nio på kvällen. (åt våra rester i bilen.. lite sketchigt, men jag hade inte så mkt att säga till om). Sedan kom vi fram till ett underbart beach house! Dock svart.. Men klart bilderna är tagna i dagsljus på självaste thanksgiving, 25 nov, så att man kan se ngt.


Innergården

 

Köksbordet med morgonsol

Huset :)



Det var ganska kallt, även om det ser varmt ut:P Eller närmare 15 grader i solen iaf :)



Bjuder på denna. Skickade denna bild som mms till min far. :) Han blev lagom avundsjuk.


2010-11-23 DISNEYLAND!

Ohh yes!!

Jag testade att ha samma inställning som so.. På hennes kamera såg hennes bilder ut att vara väldigt fina. Tyvärr blev alla mina bilder med den inställningen grumliga.. Som tur var tog jag några med den automatiska inställningen… Aja

Karta

I början av parken, lägg märke till det lilla musse pigg huvudet som är på mitten av volangen.

Vi kom dit ungefär 30 minuter efter att de hade öppnat och bara körde på. :) Jag var väl inte helt överens om alla attraktioner som de ville åka, men jag höll god min.. T.ex. ville de börja med space mountain som hade en 70 min lång väntetid. Jag trodde inte det var sant! Funderade skarpt på att gå och ströva lite själv istället för att vänta eftersom jag faktiskt skulle betala min biljett själv. Men jag väntade. Och det var fasen inte värt det! Det var bara en liten berg och dal bana i mörkret.

Kööööö….


Äntligen kom vi ut igen iaf och jag trodde vi skulle gå och träffa alla karaktärerna. Men de ställde sig i en till kö!! WTF. Med 45 min väntetid. Åhh. Den var inte heller speciell inget som jag hörd talas om heller. Ytterligare ngt berg med grottmän.

Musse Pigg! :)

Mera folk.. Jag vet faktiskt inte varför det var så mkt folk här :P

En glad Emelie med slottet i bakgrunden.


Det blev iaf bättre allt eftersom. Lunchen blev dock väldigt sen och alla blev griniga innan vi fick ngn mat. Mamman hade bestämt att vi skulle äta på ett hotell eftersom det var så dyrt inne i parken. Det slutade med att vi vandrade runt i cirklar, hittade ett hotell kl 14:30, men lunchen stängde vid 14. Så det var bara att knalla in igen och äta.

Såhär såg det ut vid ingången. :)

Vår kära kära Disney!


Sedan blev det kul! Jag fick ta kort på fantasyslottet (disneyslottet). Se Törnrosa, ”It’s a small world”, Paraden, Pirates of the Caribbean och fyrverkerierna. Åhhh, vad vacker parken var när det blivit mörkt. Det fanns lampor överallt! :)

<3

Törnrosa

”It’s a small world”

Såhär såg det ut inuti. :) Det var såå fint och såå mycket att titta på!

Såhär såg det ut i mörkret utifrån. Kommer ni ihåg den vita byggnaden några bilder upp?. Helt underbart!


Det som jag väldigt gärna hade velat se är alla karaktärerna runtom i parken. Tyvärr hann vi inte med det (eftersom de hellre stod i kö..). Som tur var fick jag iaf se några i paraden även om det var väldigt svårt att få bra kort på de.

Slottet i mörkret

Pluto kan jag iaf skymta på denna vagn.

Prinsessor och prinsar

Tomten kom sist och önskade God Jul

En sista bild på slottet =D


Innan fyrverkerierna delade vi på oss och några gick och åkte en sista ride. Inte jag :P Jag gick med Sa till souvenir butiken och mös runt. :)


Fyrverkerierna. Det som var så härligt med denna show var att de hade (jul)musik till som passade fyrverkerierna. Det var nära att det blev inställt, men icke :)


2010-11-22 DERAS HEM

Och vilket hem de hade sen! Allt var på ett plan, men det kändes som om man kunde gå vilse. Vi hann nätt och jämt komma in innan det kom två vänner till de som följde med oss ut på middag på en mexikansk restaurang.

 

Min lilla säng :P

 

Deras hus.

 

Och en Emelie i California


2010-11-22 UNIVERSAL STUDIOS

Universial studios är ngt alldeles extra! Man var väl lite seg efter flighten plus att man inte hade fått ngn lunch även fast klockan var fyra. Vi stannade dock till på subway på väg mot universial studios. Känns som att det kommer bli många bilder här. Men det var så himla häftigt!! Vi gick runt, åkte på tour bland massa olika kända inspelningsstudios. Fick se king kong i 3D där vagnen också rörde på sig. Såg en show med blues brothers – japp! Hann med att se the terminator 2 i 3D. Sist följde vi med the simpsons på en ride. Som bara var visual egentligen, med tv skärmar och rörelse. Men det kändes verkligen som om det var på riktigt! Jag fick iaf ont i huvudet av det. :P

Bilder var det ja.. håll i er

 

Vi såg Hollywood skylten!!! ;) ser ni den? Det är ju solklart! I mitten av bilden lite upp.

 

 

Vi köpte front of the line pass, häftigt

Aaaaaand action!

 

Touren som vi åkte på var riktigt häftig!

 

Schnyggt! Visst passar ja i glasögon. :)

Jag hängde inte helt med, men detta var iaf en liten stad som man byggt upp som många filmer hade blivit inspelad i.

Massa bilar, bl.a. den från Back to the future.

Ngn som vill åka tåg? Kan säga att hela taket trillade ner. En truck kom mot oss. Det började brinna och skaka. Och på andra sidan forsade vatten…

Ngn som tittar på desperate housewife?

Japp såhär ser man ut :)

Jag fick träffa fler kändisar! :)

The blues brothers! Det var bra drag.

(Y)

Ser det inte ut att vara hur kul som helst? Det var det iaf, även om jag var lite trött. Hade nog varit fördelaktigt om man fått lite mer energi.. Men men. Efteråt begav vi oss till vännerna som vi skulle bo hos. Ett par gamla vänner till mormorn och morfarn. Hur söta som helst! Winnie och Lynn.


2010-11-22 FLYGRESA

Då var det dags! Måndag morgon, en tidigt morgon:P Vaknade av ett sms från värdmamman 4:56. Steg ur sängen strax efter fem och tog mig en dusch innan det var dags att väcka lillkillen, få lite frukost i sig och packa det sista. Jag är stolt över mig själv att jag lyckades med allt. Få med biljetter och alla dessa papper och pass.. Parkera bilen i parkerings garaget och åka med buss till flygplatsen för att checka in och gå igenom security, vilket gick galant. ;) Kom också med rätt flyg och lilla piloten fick träffa stora piloter. :D



Oj så glad man kan vara. Och kaptenen (även fotografen) var faktiskt en tjej! :D


Tog ganska många bilder uppifrån, skall försöka att välja några av den. Terrängen här är ju så annorlunda mot hemma. På denna resa hann ja iaf med att sova lite. Ganska så oskönt, men det fungerade. Sedan passade jag på att läsa min bok. Inget av det nyttiga som jag hade tänkt att göra blev gjort. :P Vi hade dock väldigt mkt motvind så resan tog lite längre tid än beräknat. Hela 6 h och 11 min.. (fast det blev nog lite längre ändå)


Några bilder:

 

Vi börjar med lite moln

 

Sedan lite berg

 

Flygbolaget

Believe ot or not, men det här är grand canyon!!

:)

 

Colorado river

Mera berg

Downtown Los Angeles?


2010-11-21 CHAMPION

Var skall jag börja ngnstans:P svårt när man skriver såhär I efterhand. Det är väl bara att skriva ngt :P Med lite bilder såklart. :D Hela veckan har gått förbi ganska fort. Början med en söndag. Lillkillens fotbolls team vann champion. En väldigt solig och härlig dag. Dock lite kall när solen gick ner. Skrev det förut men resultatet blev iaf 13-0. En ganska spännande match ändå. Killarna spelade hårt. :)

 

Fotbollsmatch :)

prisutdelning



Segerbilden


CALIFORNIA HERE WE COME!!

Nu har helgen passerat på ngt konstigt vis. I kortform så blev fredagen en väldigt bra dag! Precis som jag hade hoppats på. Kvällen blev dock lite seg då jag var tvungen att hämta So väldigt sent men det visade sig att hon skulle ville stanna ute lite längre och hade skjuts hem av ngn annan. Så jag hade väntat i onödan. Var väldigt trött!

Fick sova ut på lördagen - skönt! Sedan ganska så lång morgon med lite väntan. Men rymde sedan från huset  (inte på riktigt :P) Och åkte till Annapolis och mötte upp Elin och hennes kompis. Sedan såg jag lite av sista navy matchen för säsongen (snyft). Stannade ute tills ja var tvungen att hämta upp So från hennes show igen. Sen kväll..

Tidig morgon. Skjutsade mamman och tjejerna till flygplatsen 0630 imorse. Åkte hem och skypade en hel del. Hade tänkt att sova, men det var tydligen inte så lätt. Resten av dagen har gått åt till att packa och se på fotboll.. Lillkillens fotboll! Och vet ni, vi har en ny champion i huset! Lillkillens team vann championship - 13-0. Wohoooo! :D

Nu är det bara han och jag kvar, vi skall upp tidigt imorn och förhoppningsvis lämna huset vid 06 för att ta oss till flygplatsen.. Vi ska nämligen fira Thanks giving i en annan delstad.. Ni vet säkert redan vilken vid det här laget :P Just det, California!!! :D


"California"

We've been on the run
Driving in the sun
Looking out for number 1
California here we come
Right back where we started from

Hustlers grab your guns
Your shadow weighs a ton
Driving down the 101
California here we come
Right back where we started from

California!
Here we come!

On the stereo
Listen as we go
Nothing's gonna stop me now
California here we come
Right back where we started from
Pedal to the floor
Thinkin' of the roar
Gotta get us to the show
California here we come
Right back where we started from

California!
Here we come!


THE NOTEBOOK

Det har varit en lång torsdag, en dum en. Allt har mest känns tråkigt och jobbigt. Lyssnade på Melissa Horn för första gången sen jag åkte till usa. Vill glömma bort och vakna upp glad igen imorn. Det är dags för the Notebook. Faktiskt en av mina favoritfilmer men jag gråter varje gång. Tack för mej, hej!


VAD ÄR EN HEL FÖRMÖGENHET?

Idag var jag iaf lite mer effektiv än igår och måndags. Ock tacka gudarna för det. Gillar inte att vara oeffektiv. :P Hann ta en tur till H&M innan jag skulle till lunch hos Laura. Känns verkligen som om jag inte shoppat på ett tag. De hade ju fått in massa mkt nytt som såg fint ut. Blev nästan så att jag spenderade (inte tillbringade ;)) en hel förmögenhet där inne. Men jag lyckades tygla mig. :P Sedan blev det middag hos Laura. :)



Sedan var emelie ute med Kameran igen. Dagen har varit väldigt fin. Inget mer regn och rusk. :P Nä idag var det mer höstmysigt ute! Blåste ganska mkt så löver yrde. Det finns fortfarande ett träd där ja bor som är väldigt fint. Så här ser det ut :)






Nu skall jag forts att sortera bilder. Har bara si så där en månad kvar :P Jo förresten! Det som gjorde min dag ida var att jag fick skypa med en person som jag förmodligen inte pratat med på två år, nämligen peter pilot. Han gjorde mig väldigt glad!! En riktigt trevlig prick den där piloten.


KÖTTBULLAR SKALL DET VARA

Igår blev det iaf köttbullar med mos till middag! :) Då hade jag lite mer tid på mig än i måndags. Och oj vad smaskigt det var :)


SÖNDAGS SURPRISE

Och så kom dagen man väntat på, söndag och äntligen ledig!! Morgonen blev ganska lugn, men ingen frukost. Den skulle jag tydligen äta sen. :) Jag visste faktiskt inte riktigt vad jag skulle göra denna dag eftersom jag bett min kompis hålla det som en överraskning. Skulle iaf klä med med lager på lager (var ändå lite sjuk). Åkte till Annapolis och mötte upp med min kompis. Vi for direkt till ett frukostställe med två av hans kompisar. Där det blev en amerikans frukost :)

Sedan var det dags för första surprisen! :) Vi skulle tydligen åka skridskor, kul! Började med en promenad till själva isbanan. Om vi körde in hela vägen så skulle vi varit tvugna att betala massa parkering och det ville vi inte. Så vi gick, små förskyld som jag var var det jobbigt nog. :P Tog oss ungefär 20 minuter att gå dit. Verkade jättemysigt när vi väl kom fram. Vi hade redan tidigare konstaterat att ingen av oss hade cash.. men de måste ju ta kort eller ha en atm.. eller?








Det visade sig att det gjorde de inte.. lite snopet. Vi satt iaf en stund i solen innan det var dags att kila tillbaka till bilen igen. Mot surprise nummer två. :) Då åkte vi till Marylands universitet, spännande. Och lyckades parkera långt bort som gatan. Det vara bara att traska. Mycket motion för mig blev det. ;) Vi kom iaf fram till stadium efter ett tag. Vi skulle på basketball match!! Oj så kul :) Hehe, det gick tydligen att beställa biljetter för 8 dollar på internet. Men det hade vi (Rob) inte gjort eftersom vi (han) inte visste om vi skulle åkt dit. Alla biljetter kostade nu 30 dollar.. plus att halva matchen redan gått och det ena teamet ledde med 25 poäng. Hmmm.. Nja.









Det blev till att sätta sig ner igen för att hämta lite krafter innan vi traskade tillbaka till bilen igen. Då var det dags för plan 2 B.. Mot IKEA! Mest för att det låg alldeles bredvid :) Så jag blev glad. Vi hade pratat länge om att vi skulle åka dit, men det hade aldrig blivit av. Lite trött var man allt. Blev iaf en paj för att fira att det var min namnsdag :) Efter IKEA besöket åkte vi förbi Annapolis en sväng innan det bar av till Glen Burnie där vi träffade hans bror som fyllde år. :) Och åt middag med de. Mycket trevligt! :)


NAVY GAME

Nu löste det sig ju ganska bra med matchen. Jag kom dit till "halvlek". Så jag fick se tredje och fjärde lek (quarts). Började med att jag gick till familen och hälsade på de. Blev däremot en plats närmare och närmare väggen när fler personer kom. Och till slut var det jag och väggen som var bästa vänner. Så jag bestämde mig för att gå till mina kompisar istället för att känna mig utfryst. Vilket blev väldigt lyckat :) Familen åkte sedan hem med sista kvarten kvar då folk frös och det var tåg som skulle hinnas med.

Medans jag satt lyckligt kvar under korkeken och luktade på blommorna ;) Det var dock en hel del kids som hade liiite för mkt myror i baken och tyckte det var super att springa upp och ner precis framför oss.. Vi klarade oss okej, men vi kom på ganska många planer till att förstöra det roliga för det små barnen. Snälla au pairer som vi är. Det var däremot en vakt som sa till några barn. Och folk gjorde faktiskt illa sig.

Matchen i sig var väldigt spännande. Vi hejjar så klart på navy (min familj på CMU eftersom både morfar och morbror spelat i det laget när de var på college). Navy ledde efter tredje kvarten med 38-24.. Man trodde ju att det var klart. Men icke då. Det var riktigt nära att det slutade 38-39 til CMU, men nu gjorde det inte det :) Som tur var blev det 38-37 till Navy :) Yey!


Utsikt från ena sidan


Sedan från gräset :)


3rd Quarter


:)




Kallt med tygskor, bra när man är förskyld ;)


Så där ska det se ut :)


Alla spelare på planen


och sen blev det sång :)


Och sist, stadium. Har ingen annan bild på den faktiskt :P


ATT VARA EN AU PAIR

I lördags fick jag känna på hur det känns att vara au pair. Jag säger inte att saker och ting skulle skett annorlunda. Men det kan väl fortf få vara frustrerande. Många au pairer har ledigt över helgen. Mycket på grund av att föräldrarna inte jobbat. Alla au pairer måste ha minst 1,5 dagar i sträck ledig varje vecka. Jag jobbar nästan alltid varje lördag (vill säga är jag inte bortrest så brukar jag hjälpa till).

Denna helg var det ganska mycket saker på gång. Min lördag började med att väckte So innan jag åkte och hämtade Savy som varit på ett "high school lock in". Alltså en övernattning med skolan. Hem igen för att se till att So gör sig iord och gjorde hennes lunch. Iväg till dansen. Vi skulle ev prova nya dansskor efter lektionen så då var det ingen mening att ja skulle åka hem. Så jag väntade i bilen. Nu visade det sig att vi inte skulle testa dansskor så ja hade kunnat åkt hem. Men nu ville So äta lunch i bilen så jag fick stanna en timma till.. Hemåt runt kl 12 iaf.

Då jag duschade och hann nästan få på mig kläder innan Savy knackade på dörren och undrade om jag kunde åka och hämta hennes kompis - sure. Iväg igen. Sedan när vi kom till baka var morbrorn där med en annan kille. Familjen hade nämligen sedan länge köpt biljetter till fotbollsmatchen med Navy och CMU med start 15:30, jag hade också en biljett så klart. Det är alltid massa tält innan med öl och snacks (tailgating). Som vi skulle gå på, men jag stannade kvar eftersom jag var tvungen att hämta upp So från dansen. Vi skulle komma direkt till matchen sen dock.

Hinner slänga i mig lite lunch innan jag åker för att hämta So. Hon skulle vara med i en show på skolan senare på kvällen och de hade ändrat mötestiden till kl 17. Hon ansåg då att hon inte skulle hinna åka till matchen och sedan vara i tid till showen med make up på.. Okej, så vi åkte hem. Ingen fotbollsmatch för mig än då länge :/ Jag är ju ändå au pairer... Jag gjorde ett fotokollage till väggen och hann städa rummet innan vi åkte till skolan. Sedan körde jag direkt till annapolis för att iaf hinna se slutet på matchen. Som löste sig bra.

Efter matchen hängde ja lite med ett par kompisar och vi gjorde inte så mkt. Sedan kl 22 var det bara att snällt åka och hämta upp äldsta tjejen igen.


Vi fick Baby back ribs hemma i torsdag. Helt okej för en tjej som vanligen inte är så förtjust i ribs.


GUBBEN I LÅDAN

Hur kommer det sig att man inte blir glad av vädret när det blir mulet ute? Eller att man inte blir glad av att det är måndag igen med en hel vecka kvar till helg? Eller när det blir rött vid stoppljuset? Det finns många småsaker som man inte riktigt tänker på som kan styra humöret. Förra veckan såg jag inte alls många moln på himlen och de flesta nätterna var sjärnklara. Denna vecka har börjat med två dagar med regn och rusk.. och hur har de dagarna varit?

Inte särskilt mkt att komma med, igår gjorde jag tvätt på i stort sett hela min "lediga" tid. Sen som vanligt är måndagskvällarna helt galna. Räknade ut att jag körde 115 km på bara kvällsaktiviteter hit och dit. Var vid skolan tre ggr, gitarren två ggr, dansen två ggr, fotbollen två ggr, mataffären två ggr... och så han jag laga kvällsmat på en si så där 30 minuter. Idag gick jag faktiskt och la mig igen när kidsen gått till skolan.. inte likt mig. Å andra sidan har ja varit mer eller mindre sjuk nu i en vecka.


Moped jag såg i söndags


Har haft en ganska så intressant helg :) Får se om jag får ngt tid att berätta om den. Tänkte nog försöka sova nu.


PHANTOM OF THE OPERA

Igår var vi på So's show i skolan. The Phantom Of The Opera! Tycker verkligen att sångerna ur den musikalen är så himla fina! Jag måste säga att jag tycker att de gjorde ett bra jobb! Den var ganska lång dock (2,5 timmar med en 10 min paus) men jag skulle nog kunna tänka mig att gå på den igen. Tycker det är ganska häftigt att de kan sjunga så bra även fast de inte är så gamla.

Jag var helt klart nöjt med rollbestämmelsen. Tyvärr var inte resten av familjen det eftersom So var i ensemblen och hon ville ha en av huvudrollerna... Kostymerna var iaf väldigt bra gjorda likaså scenmaterialet, eller var man nu säger. :P Tyvärr så glömde jag kameran (andra anledningen till att jag skulle kunna gå och titta igen :P). Jag blev fascinerad av att huvudrollsinnehavarna faktiskt liknande skådespelarna från filmen, både röstmässigt och utseendemässigt. :) Så det var en kul fredagskväll, även om min hals höll på att ta knäcken på mig på slutet och vi alla var väldigt trött.



FREDAGSMYYYS?!

Var är fredagskänslan egentligen? Nu är det fredag igen, slutet på veckan, lönedag! Jag borde ju vara extra glad.. Ni vet den där pirrande känsla som man hade inför helgen när man var liten. Var är den? Det kändes som en helt vanlig dag med jobb och så. Tände lite ljus iaf i ett försök av att skapa lite fredagsmys. Hjälpe inte supermkt. Pratade lite med Elin om det och vi kom överens om en sak. Anledningen till stämningen var att vi saknade huvudingrediensen till fredagsmyys - chipspåsen. Så nu vet vi till nästa fredag! :)



Btw så gjorde jag tre överraskningar iad :)


GULT

Såå.. jag tröttnade lite av att sitta vid datorn så jag bestämde mig för att ta en promenad i området. Dels för att det är så himla fint väder! Tog med mig kamernan.. och ja... då blev det såhär. Hittade nämligen lite gula saker. Och emma säger att det inte kan bli för många bilder... så



















Alltså det här trädet såg ut som om det är gjort av plast.. Jag menar det är november. Och här står det här helt oberört alldeles grönt och glansigt! ngt skumt är det :)































Herre jisses vad många bilder det blev.. nästan lika trött nu som efter promenaden :P Men jag känner nu att jag kanske inte är helt friskt. Jag tog iaf helt slut efterpromenaden. Känns som mitt huvud är dubbelt så stort än vad det är. Skönt att jag får sitta ner nu iaf :) ska lägga ifrån mig datorn och vila lite. eller förmodligen måste jag ut och hämta kids ganska snart.


NÄSTAN TJUGO ;)

Just det jag måste ju bara säga en sak till. :) Det är fortf ganska varmt här emellanåt :) Läste i bilen ida att det var 63 grader ute (minst), vilket är 17 grader!! Jag tog av mig min lilla jacka ett tag för att det blev för varmt ;) Det ni.. där har ni ngt istället för snökaos. Men kom igen, inte har ni snökaos hemma. (http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8102199.ab) Sluta larva er... Elin längtar dock till thailand :P Hon tycker det är alldeles för kallt.


KÄRA ANNAPOLIS

Så idag blev det en hederlig trip till Annapolis:) Åkte för att hämta upp Sofie. Ganska snart såg vi alla bilarna som också skulle åt det hållet... Tror inte ni förstår hur mkt trafik det var. Man kan säga att vi åkte på tre vägar sammanlagt. Först på en midre motorväg - kö.. sedan kan man välja på att åka ut på den stora stora motorvägen eller samma typ av väg som förut. Vi vet att det alltid brukar vara kaos på riktiga motorvägen så vi skippade den.. Det var seriöst kö genom hela avfarten.

Sen finally trodde vi att det var lugnt. :) Och jag gasade på. Han lagom upp till 70 innan vi såg hur bilkön formades. Inte igen!! bestämde oss för att snällt vänta i denna kö också. Vägen är tvåfilen, efter ett tag kom vi på at vi kunde åka i andra filen för att svänga vänster i nästa rödljus och snabbt vända runt. På så sätt behövde vi ju bara vänta på rödljuset, smart (Y). Så vi hoppade ut kön gasade frm svängde vänster. Shit! Alla andra som åkt om oss tidigare hade tänkt samma sak. Så nu hamnade vi i en lika lång kö om inte längre till samma stopljus.. Great. Sen rullade det på hyffsat sista biten in till dt. Så istället för att komma ner till annapolis på ungefär 15 minuter tog det oss en hel timma! Fun.


Bil kö efter rödljuset.. Ser ni bron där borta?! Det är den vi skall åka över. :)


Peace! Vi är på bron :D


Sofie!! :D

Sen kom vi äntligen fram till City dock. Lite försenade dock :P Och jag fick min white hot chocolate :D Mmm mmm mm! Vi spelade lite plump innan vi begav oss till academin. Det var ett tag sen som man ar där. Men de hade formation kl tolv som vanligt.


Gissa vad det här kan vara :P


Det var kul att spela plump idag :)


Josefin, Isi, Svenja, Elin, Sofie




IKEA!! IGEN?? ;)

Jag tror jag har varit till IKEA fler gånger här än vad jag har i Sverige:P Om inte så känns det så. Idag var det dags igen. Man mår alltid så bra när man har varit där! :) Det hade gjort om en hel del sen sist vi var där. Så det blev ganska många bilder. Dessutom hade de gjort om matavdelningen. Det var som att hitta guldgruvan. Dock handlade jag bara tunnbröd och greveost. Och sen bjuds det på julbord den 10 dec!! Åh vad mys det skall bli :)

Irriterar mig fortf sjukt mkt på halsen. Vad har den för problem egentligen?! ;) Den vill inte bli bra. Och när den väl lugnar sig lite tar det inte lång stund innan jag har ont igen.

Ikväll blev det en himla god middag också - nachos med hemmagjord guacuamole. Lagad av emelie.  ;) så klart bild på det längre ner.


Ett väldigt mysigt rum :) En av mina favoritrum.


Mera mys :)


Lite soffhäng...


Vi hittade julkalendrar!!


Super nachos! :)


WHY WHY WHY WHY?

Så var det måndag igen. Jag hade bokat min första "lektion" på gold's gym. Men oj vad trafik det var! Alltså om det har tänkt att vara så mkt trafik varje morgon kommer emelie inte bli glad. Jag kom iaf fram typ i tid ;) Vi gjorde dock ingenting. Fyllde i lite papper. Tog blodtryck och vägde mig. Sedan sa han att min max puls var 200 (alltså 220 - ålder). Men det vet ja inte om jag tror på.. Vet att jag kan komma upp till 195 i puls och sen finns det mer att ge..

Sedan kom Elin till mig iaf och vi tränade lite grann. Men vad svårt det är att träna när man inte riktigt vet vad man skal göra. Blir galen på all tid som spills.
Har väl inte gjort så mkt mer idag. Väntade besök men antar att kompisen min hittade på annat :/ Har ätit lunch och kollat lite på oc. Börjar få ont i halsen igen. :/ Det är fasen inte kul. Och då tänker ja inte på att det gör ont utan att jag inte kommer kunna träna. Det suger.

Är det ngn so har ngt förslag på vad man kan göra istället för att hålla humöret upp? :)


HEREAFTER

Nu får vi se vart jag skall börja.. Lördagen blev kanske inte riktigt som man tänkt sig. Jag jobbade iaf och började på min lista som sagt. Hann väl med en del saker ändå. Tyvärr slutade lördagsgodiset i tröstätning istället för i njutning... Det är ju typiskt att man aldrig kan få en lugn stund från alla måsten och problem. Men så kan det gå. Blev iaf kvar hemma till kl tio sen bar det av till elin. Och till sist mot en hemmafest som de andra blivit inbjudna till. Helt okej, dock tog ja det ganska lugnt (bra va mamma och pappa?! ;))

Och ida har ja fått dagens gråtdos.. Såg nämligen på filmen hereafter på bio. Den var sorglig, inte sådär fint och vackert sorglig. Nej utan tugnt, tråkigt och ledsen sorglig. Det var nog inte många som satt med ett tort öga. Jag fick tom ont i huvudet av alla tårar. Nästa gång får det nog bli en måbra film!

Inatt vreds klockan tillbaka förresten. Det gjorde att vi fick festa en timma till, eftersom elins bil måste vara hemma en viss tid. Det gör också att jag inte behöver vara superledsen nu för att klockan skulle vara så mycket. Men vi säger nog godnatt iaf.


GRATTIS GUSTAV ADOLF

Hej vad det går! En ny uppdatering redan :P Jag har ju helt glömt bort mitt datum. Det var ju måndag OCH första november i denna veckan. Tyvärr har jag inte riktigt koll på veckorna men nu har jag arit här i 8 månader. Jösses. Jag tror jag kommer börja uppskatta saker mer nu när jag vet att jag kommer åka hem. Förut har det mest varit en oändlig väntan. Men nu börjar ju tiden gå:P

Jag är ledig nu ngn timma innan jag ska åka och hämta So igen. Passade på att göra en ny lista för dagen. Hämtade lite kläder som jag lämnat in för kemtvätt i veckan. Och oj vad glad jag blev, vet inte riktigt varför, men det kändes som om jag fick nya fina kläder :) Hade bl.a. lämnat in min jacka som jag borde tvättat för 1,5 år sedan.. yes.. Men är det kemtvätt på grejerna blir det inte riktigt av. Har dock kommit på nu att det är sjukt smidigt. Och inte superdyrt. Fick betala 22 dollar för in jacka, en väst och ett par byxor.

Men vad bråkigt blogg.se är nu.. fasen. Varför kan jag inte få ha min bild i mitten och texten vid kanten. sluta bråka nu.

Jag håller iaf på och bakar bröd nu. Eller jag skulle gjort det, brödet jäser än så länge. Och det måste stå i ugnen i en timma så hinner inte baka det innan jag ska hämta So. Så det får bli en annan gång. Mer saker på min lista.. blogga, laga min jacka, äta lunch, skicka lite mail, äta lunch, ringa gymmet m.m. Ska förhoppningsvis på lite partay ikväll :)

Igår kväll blev det en lugn och skönt myskväll.. Inte riktigt som man tänkte sig först men det ordnade sig. Jag och Elin träffades på cheesecake factory för att köpa min första egna cheesecake :) herregud vad mäktig den var! Men första tuggan vad god iaf :) Sen hade vi ju tänkt se på film. Men det visade sig att Debbie inte hade några filmer så vi sappade runt på tv:n. Först blev det slutet på 2 fast 2 furious. Sedan nästan hela av "the proposal". Helt okej ändå. Men sen var vi trötta :P



Just ja! Idag är det ju lördag.... Och ja.. det betyder LÖRDAGSGODIS :D


FÖRSTA FREDAGEN I NOVEMBER

Så Fredag :) Det känns bra, veckan har gått ganska fort ändå trots att jag varit själv med barnen. Och idag var solen tillbaka! :) Tackar för det. Gårdagen var alldeles för grå... Skönt att ha det lite mysigt med film och ljus dock. Men som sagt, idag är vi tillbaka på banan. Varit på gymmet på ett pass som heter tmc, riktigt bra faktiskt. Skönt att  få en ordentlig magträning :) Sedan bytte jag om sådär länge igen.. Eller, jag sölar inte. Men tiden går iaf. Tror att det är ngn nisse som springer och vrider fram klockan.

Förresten, igår var jag och lagade mat hos en kompis. Till en sån som inte riktigt har lagat mat förut :P Vi gjorde ngt superenkelt iaf! kyckling med blåmögelost. Blev väl okej, men mina andra kycklingrätter är nog lite godare (manogkycklingen, kyckling i jordnötssås, kyckling i vit mandelsås). Dock blev det ju inte lika mkt sömn. Så hade hoppats på att få gå tillbaka till sängen ida när tjejerna lämnat huset (lillkillen ledig). Men icke sa nicke, äldsta tjejen trilla och kom in och ville ha skjuts.. Sen var det helt enkelt inte värt att sova.

Och imorn är det Lördag!! Och det betyder Lördagsgodis!! Namnamnam


Jag och Elin i lördags innan au pair mötet. Hon är nyduschad :P och min
grej runt halsen är egentligen ett hårband:P


HAUNTED HOUSE

Vad kan vi mer skriva om? Jag jobbar på med min lista.. Men det är fortf väldigt många punkter kvar på den (bland annat att blogga).. Hade förresten tänkt att blogga i tisdags. Men det var inte riktigt min dag. Barnen var hemma från skolan så jag "jobbade" mest hela dagen. Tog dock en paus och åkte och simmade. Vad mera?! Jo jag lämnade in några kläder för kemtvätt.. fast det stod iofs inte på listan. :P

Har ansökt om hemresedatum och lyckades berätta för mamman att jag inte skulle stanna.. Det var lite läskgit må jag säga. Men hon var så snäll så, gjorde det lätt för mig att berätta och var så förstående.. En riktigt bra (och väldigt busy) människa, min värdmamma. Åhh joo, har jag berättat om the haunted house?? Vänta det måste kollas upp.

Nej det har jag ju inte :) Men åh så kul! Jo jag och elin hade tänk gå på bio i söndags. Men sen fick vi erbjudandet av Isi att följa med till ett haunted house så vi tänkte varför inte. Bio kan vi ju gå på sen.. Just då visste vi nog inte riktigt vad vi sa ja till :P Vi var totalt sju tjejer som åkte ut i skogen och besökte ett haunted house. Och det kommer jag inte göra igen på mycket länge kan jag säga. http://www.bennettscurse.com/ Först fick vi stå i kö ganska länge. Man gick i små grupper så alla vi kom i en och samma grupp plus några till.. Och snäll som jag är (eller vad man nu skall kalla det) gick jag först. Alla andra vägrade så det var bara att ställa upp. Skönt att jag hade min bi kostym på mig ;) (som gjorde det hela lite lite mindra läskigt) Jag brukar ändå inte vara så rädd för mörker, men ja.. Måste säga att jag klarade mig igenom hela utan att skrika.

Det var inte superläskigt i början. Men man han snabbt ångra sig att man gick in. Det var mörkt. Trånga gångar. Lerigt. Personer dök upp helt utan förvarning. Och de kom riktigt nära! som tur var fick de inte röra oss. Massa läskiga statyer -  som tom rörde sig. Konstiga, läskiga ljud. Och det fanns verkligen skräck för alla smaker!! Om man kan säga så. Tur att jag inte sett så många skräckfilmer för då skulle jag säkert inte kommit levande därifrån :P Kommer nog inte kunna räkna allt men lite iaf.

Det var fantasimonster, liemän, halvätna varelser, skelette. Slavar som hängse från taket. Det var btw riktigt äckligt. För det var skum belysning och så såg verkligen kropparna ut som riktiga människor alldeles nerbloddade. Så var man tvungen att nudda och tråckla sig igenom för att komma vidare. Det fanns kyrkogårdar, randiga rum..., personer inburade (som så klart rörde på sig) skräck från förr i tiden. Och sist var det galler med motorsågssnubbar. Om jag inte minns helt fel så ska nog det påminna om filmen motorsågs massakern. Läskigt! och så var det dimmigt också.. Ja det fanns verkligen allt. Så okej att ja klarade mig i början men sen ville man bara ut.

När vi åkte därifrån hade jag en sån kall känsla i bröstet. Gjorde ju inte saken lättare att alla åkte hem till sig och man var helt ensam. Det var ingen vidare upplevelse. Men nu kan jag iaf säga att man gjort det. :)


KOCKEN EMELIE

Nu är det ju lika bra att vi kör på när jag ändå är på gång. :) Mamman har varit på jobbresa sen i tisdags och kommer hem idag. Skönt. Blir så himla trött av att ha allt ansvar och ha koll på allt. Köra hit och dit och sen när man väl kommit hem skall man laga mat. Och nu tänker säkert många - ja men så gör vi varje dag. Men jag tycker faktiskt att det inte alls är så jobbigt om det bara handlar om en själv. Om det var jag som var på träning och sen kom hem sent för att äta mat. Klart att det är jobbigt, men det är inte samma press.. Det gör väl inte så mkt om maten inte blir supergod. Eller om man bara käkar en nattmacka.. Då har man bara sig själv att tänka på.

I tisdags lagade jag iaf ngt mycket gott :) En rätt som jag tom haft på min födelsedag! :) Fast måste erkänna att det inte blev riktigt samma sak, men nästan! Blev fettucini med kyckling i mandel sås. Och så sallad till förstårs.



BLOGG BLOGG BLOGG

Blogg blogg blogg var det ja :P Alltså det är ju konstigt att den här fortfarande lever. Även fast kanske inte så många tror det. Men det gör den! Det är ju ändå en prestation att ha en blogg så länge men inte skriva så mkt. :)

Har fortf inte kommit på ngt som jag kan göra så att jag tycker att det är roligare att blogga:P Det tar ju sån tid. Och så vill ja ju helst ha bilder med :P  Ska satsa på korta inlägg i framtiden (som om det kommer hålla). Man sitter ju bara och pratar med sig själv här.. Vilket jag gör annars hela tiden. Så det känns bara konstigt att skriva ner ngt halvslarvlig här.

Jag hade tänkt skriva om massa saker som hänt i helgen. Det har ju varit halloween! :D Men det får bli en annan gång. Jag tänkte berätta om min gårdag först:) Jag var på gymmet och testade spinning (yes jag har äntligen bestämt mig för ett gym.. även fast jag inte tränar på just det gymmet ännu). Det var iaf kul! Men jobbigt. Tydligen är spinning jobbigt som det är plus att jag då hade världens träningsvärk i benen sen i måndags. :P Så det var fint.

Efteråt blev det en härlig dusch. Och konstigt nog lyckas jag alltid ta ut på tiden.. Inte så bra - måste nog skärpa till mig i framtiden så inte alla killar kan säga att tjejer tar så himla lång tid på sig. Efter det åkte jag direkt till annapolis med ett riktigt bra humör :) Åt lunch med Sof Svenja och Elin på Cheesecake factory. Och en supergod ceasarsallad blev det!




Och så hade de börjat med julskyltningen i mallet...




RSS 2.0