HEJSVEJS I LINGONSKOGEN

Denna vecka har emelie varit på högvarv:P Det har nästan varit lite mkt att tänka på. Hon har iaf bokat hotell (eller Hans har bokat) och hon har köpt bussbiljett. Så nu ska jag verkligen åka till New York!! :D

Sedan hade hon ett tal i tisdags, ett informative speech, vilket gick bra tillslut. Hon fick iaf några komplemanger av klasskamraterna efteråt :) Emelie har också börjat skriva en packlista för både NY och Minnesota! Japp :) För hon skall åka med familjen till deras stuga där uppe i norr på lördag. Och kommer inte hem igen förrän den 10:e. Men den 14 bär det av till NY igen. Så det här med att sitta och uppdatera bloggen och skicka mail kommer hon inte ha tid med på ett tag :P (inte för att hon gör det nu heller)

Och nu ska hon på farewell dinner så hon hinner inte skriva mera nu!

Hejsvejs!


HD

Japp!! Nu blev det en hårddisk! Köpet ägde rum igår natt strax innan 12.. Då jag egentligen borde sovit eftersom jag var tvungen att gå upp strax efter 5 idag. Hade sista simlektionen, vilket är lite sorgligt för det var väldigt roligt! Och jag har lärt mig massor. Och läraren var helt mållös (inte för att skryta ;) men ja..) Plus att jag "kicked the others backs", enligt henne. (Y)

Jooo, jag såg eclipse igår! Måste säga att jag håller nog lite mera på Jacob nu. Edward är ju inte alls snygg längre. Lite av en besvikelse ;) Men jag vet inte om jag tycker att denna filmen är bäst. Tror nog att de andra påverkade mig mer personligen. Så nu är jag jättesugen på att läsa sista boken. De flesta säger att den är superbra. :)

Sedan tycker jag synd om en kompis här. En kompis till henne skulle ha kommit igår och hälsat på, men han fick inte komma med på planet i sverige. :/ Och hon har pratat jättemycket om att han ska komma och hur skönt det skall bli att äntligen på besök hemifrån..



Åhh, snart bär det av till New York igen!! kan knappt bärga mig :D :D

 

 

 

Lite klurigt att få till skärpan från bussen :P


SAVY'S B-DAY

Ända bilderna jag har som det inte är folk på.. Vet ju inte om jag får lägga upp några bilder på barnen osv. Så än så länge blir det bara bilder på saker.

 

Vad gjorde vi då? Savy hade cross country på morgonen så jag skjutsade henne till det. Sedan satt jag och chillade lite på altan med datorn. Packet öppning! Massa paket blev det, bara från familjen än så länge.. Men man fyller ju bara en gång om året ;) Det största paketet syns inte på bilden dock, eftersom det var en cykel!

 

Sedan blev det lite skjuts till tandregleringen och gitarr.. Och på kvällen blev det middag ute på ett Japanese steak house. Häftigt! Och mycket gott :)

 

Var så himla trött på kvällen att jag inte orkade skriva ngt då. Men nu så :) Har inte hänt så mycket spännande idag heller. Man har saker att göra hela tiden! Hade min college klass idag igen. Måste få klart det där talet. Men vet inte riktigt när jag skall få tid till det. Måste nog säga att jag tror att jag är avundsjuk.. Hur blir man av med något sånt?!

 


 

'

Tårtan som So bakade, med mix så klart ;)

 

Våran kock!


PIZZA NIGHT W THE GIRLS

Kvällarna har spenderats med tjejerna i helgen. I fredags skulle det ha varit game night. Men vi kom lite sent så det blev inte så mycket. Men det blev desto mer på lördagen! För då hade vi pizzakväll. :) Man kan ha mycket roligt när man gör pizza. Sedan blev det lite "förfest" för de som skulle ut. Så vi spelade lite kort. När de gick ut åkte jag Isi och Ronja hem till Isi där vi tog ett dopp i deras jacuzzi. Ganska så nice ;) Även fast jag var sjukt trött. :P

 

 

Smile :) Det blev senare lite mer ingredienser på den.

 

nam nam

 

 

Haha, de får ta och bjuda på den här! ;) Sof/phie spelar amerikans fotboll :)


DET ÄR VARMT!

Här kommer en bild på mitt städade rum från igår :) Tror nästan att det här är första bilden på mitt rum :)

 

 

Idag då.. Har varit och kört hela morgonen :P Och vad jag är trött. Men sova får man göra när man är pensionär. :) Hann lagom hem till lunch och har tagit det lite lugnt nu ute på altanen med en sallad. Med min engelska bok... har ett nytt tal att förbereda :/




EARTHQUAKE?!

Earthquake? Japp, jordbävning!! Hela 9 minuter innan mitt alarm ringde imorse var det tydligen jordbävning. Klockan 05:04 am uppmättes ett skalv till magnitude 3,6 (vad nu det betyder :P). Den värsta jordbävningen i Marylands historia! ;) Lite synd att jag sov bara :P Skalvet varade tydligen i ca 10 sekunder och skall ha låtit som åskknall.

Men jag var riktigt trött imorse, kan bero på den white chocolate mochan som jag drack igår. Sa att jag inte gillade kaffe och inte ville ha ngt sådant. Men hon förstod mig nog inte riktigt. Och om det här är resultatet så vill jag inte ha kaffe igen! Iaf inte om den kommer sno min skönhetssömn.
Dagen har iaf rullat på ändå, fick lov att ta en liten paus och knallade ner till Marinan över lunchen. Nu är jag hemma igen och har gjort mig en alldeles utmärk blåbärssmootie!

Och Ja! Jag får mitt rum städat i detta nu. Äntligen! Städtanterna brukar alltid hoppa över mitt rum. Men nu blev sängen bäddad och mattan äntligen dammsugen. Nice! Så egentligen behöver jag ta en dusch eftersom man blir grymt schvitt när man är utomhus i solen och i huktigheten (!). Men ville inte störa de där nere. :) Fast jag måste leka chaufför om 15 min så kan jag inte vänta så mkt längre.






Min fina utsikt från handduken..


Denna bilden är till mor min. Känner du igen vad det är?

 


NEE NE.. NO NO NO - WIENERBRÖD!

Så idag blev det till att göra lite wienerbröd ;) (mumsar faktiskt på de just nu). Har inte spenderat så mycket tid med barnen idag eftersom ena tjejen är på camp, den andra på dance intensive och lillkillen var hos en kompis. Själv hade ja simning och engelska kurs, vilket är roligt. Även om vi får läxor.. Sedan valde jag att stanna hemma på kvällen och äta middag med familjen (även om vi bara blev tre som åt).

Och faktiskt så har det slutat regna! Yey. Får se hur morgondagen ser ut..


Jag har fått några visdomsord igen, denna gång från cj:
-Men livet blir ju bara vad man gör det till! Lev livet, man lever bara en gång, fånga morgondagen. Se det från den ljusa sidan! Det tycker jag är bra filosofi att leva efter.

Till slut ett Grattis till kronprinsessan Vicktoria, 33 år! Hurra hurra hurra hurra :)


Bilder från idag :)

 

De har ju inget pärlsocker här, inte vad jag kunde hitta iaf. Och inget strössel eller annat gott. Så det fick bli lite extra havregyn. Men de gick precis lika bra att äta ändå ;) namnam


RAIN RAIN GO AWAY - COME BACK ANOTHER DAY

Jahopp, nu regnar det på friskt här. Kändes nästan lite svenskt imorse då jag åkte till simningen. Det var fortf lite mörkt och murrigt.. och blött på gatorna. Bra att man har så härliga minnen från sverige ;) Men jag saknar det faktikst (sverige alltså). Och hade det bara varit lite kallare så hade det känts som en höstdag hemma.

Men man får försöka piffa upp humöret ändå. Igår hade jag min yoga class (och min engelska men det hör inte hit). Vi har kommit in på lite mer avancerade rörelser än bara vrist cirkulationer ;) som tex "the warrior" eller "the triangel" hehe :P Tror nog att lejonet är min favorit :)

Vad mer? Jag har börjat lyssna lite på svensk radio över internet :P Kul att det fortf spelar samma låtar som de gjorde för fyra månader sedan. Synd bara att jag missar Mest musik på morgonen med Peter Borossy ;) Jo men lite synd är det faktiskt. Måste gå upp sjukt tidigt (eller vara vaken sent ;) ) för att kunna höra det.

Inte så många fler planer inför helgen. Skall försöka ha ett födelsedags party för Ronja :)

Btw så har jag en ny lotion - coconut lovers från Victoria secret. Super gott luktar den!


Två bild från 4:e juli. Här är då vi leker "grapefruit stafett". Och man var tvungen att ta upp grapefrukten med hakan om man tappade den.. Ser rätt roligt ut :P

 

Och så spelade vi kubb!! Äntligen. Jag var i det röda laget! Och kan väl passa på att förklara redan nu att jag inte har "red" tatuerat  på armen utan det var varnlig tuschpenna ;) (mapa - ursäkta hållningen men jag skrattar faktiskt)


FILMJÖLKSBRÖD

Idag hade emelie en lång lista över saker som skulle göras. Det började med simning iaf, måste säga att det flyter på ganska bra nu. Det är iaf inte lika jobbigt att simma nu som i början och det har nog mycket att göra med själva andningen. Första gångerna höll man ju på att tränka sig själv ;)

 

En av den viktigaste saken på min lista var nog att göra mitt föredrag tills imorn, vilket vi inte gjorde:P Men men man kan ju inte få allt;) Jag handlade iaf ingredienser och bakade mitt filmjölksbröd (utan filmjölk dock..). De hade nämligen ingen filmjölk så det fick bli yoghurt. Fungerade bra det med. Tyvärr glömde jag att smörja formarna och de var tvungen att stå i ugnen över dubbla tiden så sa "stupid bread" några gånger :P

 

Till lunch blev det mac and cheese, men inte vilken som helst! Sponge Bob macaroni and cheese ;)

 

Sedan kom det världens oväder! Tyvärr inga bilder på det men det ösregnade. Och som jag förstår det skulle sverige behöva lite sådant just nu. Det är iaf häftigt hur mycket det kan regna.

 

På kvällen åkte jag och spelade lite tennis. Men det är inte riktigt min grej.. så jag blev lite frustrerad ibland. ;) Mycket roligare att spela badminton! Kom och tänka på våra härliga badmintonpass på hässlö. Saknar dem! Men men nu var det tennis som det gällde. Vi blev lite svettiga iaf men det var nog mest på grund av att vi var tvungna och springa och hämta alla bollar hela tiden plus att det är sjukt fuktigt ute. Sedan när jag kom hem väntade en smarrig tallrik på mig. Så snäll värdmor jag har :) Det gjorde mig glad!

 

 

Filmjölksbröd

 

Tadaa! Var bara tvungen att ta med den lilla formen för att den var så söt :)

 

Sponge bob så klart! ;)

 

En "chicken quesadlla"


GO SPAIN

Idag var det fotbolls match :) Helt borta är jag inte ;) Och som tur var bestämde vi innan att vi skulle heja på spanien - så jag är glad :) Det var sjukt många gula kort iaf.




Här kommer lite mer bilder från helgen (i bakvänd ordning :))

Ronja tog hål i örat idag :) Två stycken i samma öra. Och så här såg hon ut innan :P

 

Som ni kanske vet så var min lördag inte den bästa. Så jag var tvungen att rycka upp mig lite på kvällen och bestämde mig för att gå ut och äta med några vänner.

 

Och i fredags var jag på barnens "track & field" och hjälpte till med tidtagningen :)




SONNET 18

Shall I compare thee to a summer's day?
Thou art more lovely and more temperate:
Rough winds do shake the darling buds of May,
And summer's lease hath all too short a date:

 

Sometime too hot the eye of heaven shines,
And often is his gold complexion dimm'd;
And every fair from fair sometime declines,
By chance or nature's changing course untrimm'd;

 

But thy eternal summer shall not fade
Nor lose possession of that fair thou owest;
Nor shall Death brag thou wander'st in his shade,
When in eternal lines to time thou growest:

 

So long as men can breathe or eyes can see,
So long lives this and this gives life to thee.

 

 

 

 

 

 

 

 


IKEA SÅNG?

Kan passa på att lägga upp några inlägg som jag länge tänkt publicera men inte gjort. Mitt yngsta värdbarn (11 år) har tydligen en liten sång om IKEA. Han har dock ändrat åskikt sedan sist vi var där och han faktiskt hade riktigt roligt :) Melodin är iaf Fireflies..


Melody, Fireflies

You would not believe your eyes, if ten million home supplies, showed up and taught me how to live.

And I´m getting sick of this, cause these meatballs taste like piss,…

 

Här är han på IKEA... :)



EN LÅNG DAG

Det är ganksa segt. Var så glad över att det äntligen var helg. Men vad har jag gjort idag egentligen? Typ ingenting.. Skulle träffat en kompis i Baltimore men han svarar inte i telfon. Så man känner sig lite övergiven. Resten av familjen åkte och handlade tidigare idag men jag stannade hemma i hopp om att kunna åka till baltimore. Men icke så jag började på min läxa, vilket inte är så kul det heller. Och nu är klockan 16:08.. och ingen aning om vad jag skall göra resten av kvällen. Mamman åkte nyss iväg i audin till sin kompis så jag är hemma med två av barnen. Vilken toppen lördag....



Glory för några veckor sedan.. hon har nästan vissnat nu :/


SNART HELG!

Såå, blogg - blogga. Har precis målat naglarna men vi försöker ju piffa upp bloggen lite så får försöka ändå ;) Idag är der äntligen fredag! Har varit en halv tuff vecka.. inte så jobbig i sig men ganska långa dagar och mkt att tänka på. Idag har varit en såndär fixa dag.. Hade simning på morgonen - tidigt (och var väldigt trött!). Sedan sa jag hejdå till mellantjejen som åkte iväg på läger.

Tränade lite styrka, väcka barnen ett antal ggr... tvättade bilen lite grann och fyllde på spolarvätska alldeles frivilligt - det är ju ändå audin vi pratar om. ;) Kikade lite på min ekonomi och fixade med massa kvitton. Bokade om två besök innefattande tandläkaren och ögondoktorn. Vek barnens kläder. Sedan var det dags för "frukost" ungefär kl ett... och vi såg slutet på hp 6. Sedan fick jag äntligen min efterlängtade dusch! Nice nice, så nu luktar jag alldeles underbart :) och sen har jag på mig min sockersöta klänning från hm. ;)

Ska åka om 5 min till "track and field" (så jag måste byta om nu!) vilket är typ som ett friidrotts läger utomhus.. Det skulle jag vilja vara med på, tyvärr är jag lite för gammal ;)


bild från 4e juli - sittandes i vatten taxin ;)




TACK MAMMA OCH PAPPA

För paketet :) Man blir alltid lika glad. Nu skall det bli ljud i lurarna igen ;) Och att ni kom ihåg idomin, det är ju helt ortoligt! :D

För övrigt så är det sjukt varmt här! Måste varit över 100 grader idag igen. Det är så himla fuktigt så det är inte sant! Man blir svettig bara man sätter foten utanför tröskeln. Och bilen skall vi inte ens tala om - vet inte vad jag skulle gjort utan ac. Började min engelskakurs idag. Den verkar helt klart lovande men jag kommer missa några lektioner i början av augusti då familjen (och jag) kommer åka till Minnesota för att fira mormorn och morfarns guldbröllop. Däremot har jag precis spenderat massa pengar på en kursbok som förhoppningsvis kommer på posten inom några dagar.

Vad har hänt mera då?! Jo 4th of July.. Independence day. Det var galet :P Vi var uppdelade i tre lag och lekte massa lekar - hur kul som helst :D Har inte sorterat mina bilder på länge men vi ska se vad vi kan lyckas skrapa ihop inom en snar framtid. Kan iaf säga att min vita t-shirt inte var så vit efter ett tag ;)

Förutom att börja college då? Var på en annans farewell picpic i helgen. Och följde med familjen på deras motorbåt i lördagskväll. Oj nu höll jag på att missa en stor sak, jag har ju varit i Ocean city också! Det är mycket som händer hela tiden. Har inte helt klart för mig vad som händer här näst... Tackade iaf ja idag till att följa med och se en konsert i NY den 17 juli.

Är otroligt dålig på att blogga, svara på kommentarer, kolla fb och svara på mail.. Ska verkligen försöka skärpa mig. Men tror att de flesta förstår att jag inte kan ägna min lediga tid framför datorn hela tiden. :P

Lite noter plus en surprise! Härligt

 

Två glada tyskor efter fotbollsmatchen som slutade 4-0 mellan tyskland och Argentina

 

En liten picnic :)

 

Från båten

 

Solnedgång från båten i väntan på fyrverkerier

 

Himla svårt att fotografera fyrverkerier.. Men här är iaf en bild (lägg märke till att detta var dagen före den 4:e)

 

 

 


FÖRSTA JULI

Jisses, jag kan inte förstå att det är första juli!! Och mitt bloggande har inte blivit ngt bättre :P Haha. Men jag kan inte förstå att jag har varit här i fyra månader. Det är länge det. :) Och jag som trodde att jag skulle kunna allt och ha massa vänner vid det här laget. :P Det känns som om jag fortf lär mig saker varje dag om det här stället, jag är väl inte lika förvirrad, men långt ifrån fullärd. Och alla dessa vänner är väl mer bekanta.

Har inte riktigt kommit på ngt plan på hur ja kan förbättra bloggande.. Det är så många "måsten" som jag måste göra just nu så det blir inte att jag är sugen på att blogga.. Och efter en hel helg i ocean city har jag varit supertrött denna vecka. Kan mycket väl vara på grund av att jag måste gå upp vid fem pga min simning. Ibland förstår jag inte riktigt att jag gör det frivilligt. :P

Kan väl passa på att klargöra att jag inte har skaffat någon riktigt tatuering. :P Känns som om det blev lite kaos där. Det var nämligen såhär att mina tjejer ville ha varsin tatuering och då vill ju inte jag vara sämre. Så alla skulle ha en fjärill på vänster skuldra. kanske kan hitta en liten bild på det :P Den är iaf borta för länge sen.

Voliá :)




Jag var som sagt på beachen i helgen! Varmt, skönt och mycket sol var det och nu är ja brun! :) Men det gäller att sola på nu, känns redan som om jag är blekare. Bilder vill vi ha! hehe men jag har tydligen inte lagt in några bilder på datorn. så det får bli nästa gång :P



Fyra svenskar, en kanadesiska och en tysta :) Gissa vem som är vem vet ja ;)




RSS 2.0