VÄNTA LITE NU...

Ja nu sitter jag här och väntar på Emma... Det verkar som om hennes flyg från New York och hit har blivit inställt. :( Vad gör man då egentligen? Hon är iaf inte så långt borta nu. Men ändå inte här. Hmmm


CO 2699 Flight Status

Flight:   (CO) Continental Airlines 2699
    Operated by (XE) Expressjet 2699
Departure Date:   Tue Dec 28, 2010
Status:    Flight Cancelled
 
See below for departure and arrival details including Flight Notes.
Back to Basic Details
 

POPCORN MACHINE

Just ja... barnen fick en popcornmaskin av mormorn och morfarn. Ja en riktig popcorn maskin :P Och så klart skall den vara i källaren. Så just nu har jag massa doftljus tända i hopp om att få bort det mesta av popcorn lukten i mitt rum :P


PEPPARKAKSHUS

Jag ville baka pepparkakshus. Punkt slut :) Så jag och So begav oss till affären för köpa färdigt hus att dekorera :P Det var slut :/ Men va? Har ni ngn vanlig pepparkaksged då? - Nä? Nähepp.. I ett desperat försök åkte vi till nästa mataffär för att se om de hade ett pepparkaks kit. Men nej. Snyft. Som tur var hittade vi gram crackers med pepparkakssmak. Så det köpte vi :)

Inte för att det är ett pepparkakshus, men ngt i den stilen iaf :) Vi hade dock slut på julfärgade m&ms (tror So snodde alla ;)) Så jag gjorde mitt eget lilla hus :)



Ni kan ju gissa vilket som är mitt :P


CHRISTMAS DAY

Och så kom dagen som alla har väntat på! :) Själva Juldagen. Jag tog det lite lagom lugnt och gick inte ur sängen före klockan åtta ;) Barnen (mest lillkillen), var väldigt ivriga och snart började själva paketöppnandet! Det var otroligt många klappar. De öppnar varje år så gott som hälften av klapparna, sedan tar de en liten paus och bakar scones och äter frukost (s.k. intermission). Sedan fortsätter själva öppnandet. Vi öppnade klappar ända in på eftermiddagen, runt klockan ett tror jag. Dags att städa bort allt papper, vilket inte var helt lätt eftesom barnen mest ville leka med sina nya klappar. Vi lyckades städa efter ett tag iaf.

Här i usa äter man ju väldigt mycket på sina högtider, eller lättare sagt det är iaf en stor middag inblandat. Här i min familj "spar" man sig lite då till den stora måltiden för att inte bli tjocka... Det kanske låter bra, men jag tycker att det är knas. För istället för att få en dag då man äter lite mer känns det mest som om man fastar. Jag var iaf jättehungrig hela dagen! Och så mycket mat blev det inte. Så det slutar ju med att man äter mindre än vad man annars gör. Varför inte bara äta som man alltid gör? Aja, middagen var iaf en av mina bästa i mitt liv :)

Jag blev väldigt nöjd över mina klappar.. inte bara själva prylarna utan också mängden på klappar. Det var inte för få och inte för många :) Inte föra dyra för den delen heller. Skulle kännt mig så dum om de skulle skämt bort mig för mkt. Barnen fick ju massor, tex. så fick tjejerna varsin dator, lillkillen ett xbox. Sedan var det träningslektioner, en elektronisk bok, spel hit och dit. Och en ny tv till källarn.. Ja ni förstår säkert.



Alla paket :)





Det började faktiskt snöa medans vi öppnade paket, såå himla mysigt :)



Alla mina klappar!



Dukat för finmiddag :)



Sweet potatoe, cranberry sauce, stuffing, turkey and green beans.


LUMINARY DEN 24 DEC

Varje år har de som tradition här i granskapet att samla på julafton (Christmas Eve) och göra alla dessa lyktor. I år var jag med och hjälpte till :) Vi samlades på morgonen runt halv elva. Fixade sand och ett ljus i hundratals påsar (sjukt många!). Sedan åkte de runt med bilar och ställde en lykta på varje gatstensskarv (ingen särskrivning här Jesper). Sedan fick varje hus ansvara för att själva tända sina lyktor vid skymning. Det var otroligt fint på kvällen sedan när det var mörkt!! :) Svårt att få med på bild, men jag gjorde iaf ett försök.


KALLE ANKA...

AAaahhhh!! Tror ni inte man blir lite frustrerad?! Har nog tryckt på play minst fem gånger i hopp om att det skall fungera. Men det verkar som om det inte gör det. Så länge får jag nöja mig med Sunes jul. Vårat firande här borta är inte förrän imorgon, på juldagen.





Från oss alla, till er alla (snyft), en riktigt God Jul!


DECEMBER

Jag förstår mig fortf inte på det här med bloggandet.. Jag gillar det inte så värst mycket, men är glad när jag väl är klar. Tycker det tar tid och jag får ofta säga till mig själv, - nä emelie nu får du ta och blogga lite. Ändå skulle jag nog sakna det om jag inte hade ngn blogg... Är det ngn som kan förklara det logiska i det här? Även om ja nu försökt blogga både igår och ida så vet ni ändå inte så mkt som har hänt i december.. Så här kommer en snabbis.

Det händer ju saker här hela tiden! Både bra och dåliga saker. Vi kanske skulle ge oss på en liten lista :)

* Första advent
* Fått en superfin kalender!
* Jag har klippt mig
* Andra advent
* Frukost 49:an
* Lunch på nano
* Dans show
* Haft st nicholas på besök
* Har lyssnat på ljudbok i bilen, the quicky
* City dock
* Börjat träna på Gold's Gym
* Sagt hej då till Sofie :/
* Varit på IKEA :)
* Vi skulle på Julbord på IKEA
* Men biljetterna var slut :/
* Boat light show
* Jar har lyckats logga in på fb igen
* Jobbat en massa
* Tredje advent
* Nästa Julshow
* Lyssnat på the notebook, grät i floder ;)
* Blev bjuden på company dinner
* Lärt mig vika en kalkon
* Första snön
* Lyckats låna the power of now
* Fjärde advent
* Bakat inför julen
* Lite julklappar



Finaste kalenderna någonsin!



Frukost på 49:an



Lunch på nano!



Dans show





IKEA..



Såg på boat light show i regnet



Julshow



Hehe, vackert (Y)



Första "riktiga" snön



Pepparkakor!! :)



Och några klappar.


PARALLEL PARKING

En bild på min upperliga fick parkering från igår! :) Stolt blev jag! Lägg märke till att ja faktiskt är mitt i rutan.





Hittade ett paket till mig i brevlådan i måndags. :D Klappar från min söta syster och en hemlig beundrare tror ja ;)


SECRET SANTA GIFT

Här kommer två bilder från vårat au pair möte igår. Vår grupp består i stort sett av 90 procent tyskar :P De ja pratar med är Ronja (svensk), Ashleigh (Syd afrikansk) och Isi (tysk). Resten pratar bara tyska... Igår hade vi som sagt secret santa gift exchange. Jag blev uppropad trea från slutet och hade inte så mkt att välja på, och må säga att jag chansade fel. I det blåa paketet var det en starbucks kopp, vilket jag mycket väl skulle vilja ha! I mitt paket var det ett blått halsband (japp blått..) och M&Ms. Aja :)

Kan inte förstå att det är 3 (två) dagar kvar till Jul!?!!


EN VECKA TILLS SMURFBESÖK!

Nu har jag lite kort om tid... Men men skall åka till mitt jul au pair möte om 7 min :P Varit en okej tisdag idag med ganska mycket att göra.. Upp tidigt som vanligt med lite sömn. Det bjöds på julrim i sunes jul. For till gymmet strax efter nio, direkt till Annapolis dt efter det en snabbis. För att sedan hämta upp So och lillkillen som skulle till tandläkaren. Då var jag ganska hungrig sedan eftersom jag inte hunnit äta lunch än. Fick lunch när jag kom hem dock vid halv tre :) Sedan var det bara at tåka igen till sång/piano lektion. hämta Savy på skolan hem en vända för att åka efter tre min mot gitarr.. Trots allt detta höll jag mig vaken i bilen när ja väntade på Savy :) Och nu har ja kommit hem.

Var sugen på lite yoghurt så det fick bli kvällsmaten. Fick se att vi hade massa goda bär i kylen också. Mums! De ni, inte alla som får färska blåbär, hallon och björnbär i december ;)

Jag har inte kunnat sluta tänka på en sak hela dagen, det är nämligen bara en vecka kvar tills den här smurfen kommer och hälsar på mig i usa. Försöker få in att det är på riktigt. Men det går nästan inte :P


JULBAK

Igår gjorde Josefin och jag något riktigt trevligt! :) Vi bakade nämligen massa goda pepparkakor och lussebullar! Alla var nästan bortresta eller upptagna den här helgen så jag trodde inte att det skulle bli ngn vidare höjdare. Men så var Josefin ledig och ville gärna baka med mig. Så jag åkte till henne redan på lördagen och hade jättemysigt! :) Vi åt på T.G.I fridays.. ett ganska populärt ställe här i usa. Men det var faktiskt min första gång där. Gott och smaskigt var det!! :) Så gott så att vi inte ens orkade äta efterrätten.



Min Ljuvliga mat! :) Så sjukt good! Pasta med någon alfredo sås med kyckling och räkor! utsökt



Josses valde steken..



En helt galet långt kvitto för att bara beställt två saker..



Efter det blev det bio! The tourist. En film som jag tror att båda måste se igen...  :P Man trodde att man hängde med men ändå så var man helt borta när filmen tog slut. "Men va?!?!? Vänta lite nu.. vad i.." tänkte nog alla. :) Sedan åkte vi hem och sov.

Skönt med lite sovmorgon på söndagen innan det var dags för julbaket! :) Vi var lite för snåla för att köpa saffra.. (15 dollar kostar det). Så det hoppade vi över. Blev lite karamellfärg istället. Vad mysigt det är att baka egentligen. Och så blev det årets första glögg!!! Både Jossan och jag bara mööös.






Lussebullar!



Oj så gott det kan se ut ;)









Vi var sjuukt stolta över flaggorna :P





Mina pepparkakor! :)



Och sedan som belöning :)


MÅNDAGSMYS

Gissa vad ja har gjort hela morgonen? Eller inte riktigt hela men nästan?! Jo jag har haft lite julmys och slagit in de sista julklapparna. Drack lite glögg och åt lite av godsakerna som Josefin och jag bakade igår. Lyssnade även på Jossans och min julspellista. :) Tänk att det redan är den 20:e Dec. Det stämmer inte riktigt tycker ja. Fyra (fem) dagar kvar till jul känns konstigt.

Här har ni iaf resultatet :) Det finns såklart några paket till emelie från tomten i högen också ;)



Inslagningspapperet är så klart från IKEA :P


9 DECEMBER

Grattis Anna på namnsdagen! :)

Ska försöka hoppa i säng. Humöret är inte riktigt på topp, blev lite strul med kvällens planer. Hade tänkt blogga idag också vilket jag inte gjorde. Så det blir ett ynkas inlägg nu. Ingen sunes jul ida :/ fanns inte på youtube. Jag och Elin fick oss ett ordentligt träningspass. Får se om jag kan röra på mig imorn.

Tack för mig, hej

2010-11-25 THANKSGIVING

En ganska soft dag egentligen. Vaknade runt halvåtta och kunde inte somna om sen.. Så det var väl bara att gå upp och duscha och starta dagen. Hann ner till en alldeles makalös vy! Sedan blev det en alldeles underbar frukost.


Nam nam nam


Och lite chillande. Jag läste min bok, hann sortera lite bilder. Tog en promenad till stranden, fick några fina bilder. Satt kvar i solen och läste lite innan vi gick tillbaka. Gjorde inte alltför mkt, hjälpte till i köket. Sedan spelade jag och barnen lite tennis (så klart man var bäst ;)) Sedan har jag bara tagit det lugnt och skrivit massa blogg inlägg.. Tyvärr kan jag ju inte lägga ut de på bloggen än eftersom jag inte har ngt internet :P Så det kommer bli en fin uppdatering sen.

Har inte fått ngn lunch än (klockan är nu fem). Men antar att det kommer finnas massor mat sen. Alla har nämligen tjatat om att thanksgiving bara handlar om att äta. :P

Här kommer bilder på maten!


 

Kalkonen (vi hade två hela kalkoner!)

Här har vi hela serveringsbordet, med början i det vänstra hörnet; ”stuffing”, sötpotatis, kalkon, bröd, cranberry sylt, potatismos, gravy (spad från kalkon).

Och så fanns det bönor och inlagda syltlökar som faktiskt jag gjorde.. Det såg ut som en katastrof :P men jag vet inte hur många komplimanger jag hörde om lökarna :P Nästan så det var lite läskigt.

Voila!


Men jag måste erkänna att jag inte tycker att maten var såå speciell.. klart att det var gott, men jag har ju definitivt ätit godare mat. Som just nu skulle jag dö för mormors pannbiffar med mos och lingonsylt. ;) Jag blev iaf mätt på vad som fanns på bordet (man var tvungen att backa hela tre ggr..) Åt inte direkt ngn efterrätt. Men smakade lite på de som fanns iaf. Och jag hade oturen att hamna vid disken. Både efter maten (disken tog aldrig slut kan jag säga) och efter desserten och alla hundra fjorton vinglas.. Så jag diskade allt. Puh!

2010-11-24 SEAWORLD

Det var väldigt skönt att få sova ut lite. Vi hade faktiskt gått i säng efter tolv, och med tidsomställningen så var det ganska skönt att sova till efter nio. Det bjöds på en ”breakfast pudding” till frukost. Jag skulle säga att det var äggblandning med bröd och skinka i ugnen. Gott var det iaf. Efter en lugn morgon bestämdes det att vi skulle till seaworld. Innan dess hann jag med att klara ut ett pussel. Det var kul!

 



Tadaa!

Jag gillar seaworld. Det var inte alls så mkt folk så vi behövde inte stå I kö till ngnting. Vilket var tur för det hade jag fått nog av från Disneyland. :P Vi började med delfinerna (So’s önskemål). De var väldigt fina. Jag hittade några kompisar next door tho.. Rockor!


 

Delfiner!

 

Mina kompisar

Som jag fick klappa! :)

Delfinerna var jätteduktiga! :)

 

Hopp!

Sedan var vi på sea lion show. Och oj vad duktiga de var! :)

Emelie fick smaka churro

 

Vi såg the pet show. Helt sjukt vad man kan träna djuren.. De hade alla möjliga med i showen; hundar, katter, gäss, papegojor, grisar!, duvor, en känguru, strutsar… och jag fick klappa kängurun efteråt! :)

Delfin show! :) Med massa akrobatiska konster.

Sist men inte minst… (hihi) Shamuuuu

Arenan.. Och en späckhuggare kan skvätta upp vatten ända till 16:e raden!

Här är den lilla späckhuggaren.. Men sedan dog kameran så fick ingen hoppbild på den största. Får försöka komma ihåg hur mäktigt det var ändå :)


Sedan bar det av hemåt och vi fick chili (con carne) till kvällsmat. Väldigt gott när man inte fått ngn lunch på dagen.


Många bilder blev det.. Och ändå så hade jag lite batteri hela dagen och den dog vid shamu showen. Får vara glad att kameran höll så länge ändå. Måste bara nämna att det var en ganska viktig dag i mitt liv. Flög nämligen Ek för första gången för tre år sen. Det är ju ändå ngt att fira. PLUS att det är en månad kvar till jul!! Jippi :D

FÖRSTA DECEMBER

Åh idag är det massa regn och rusk. Jag vill också ha snöö! - Och glögg. - Och julmys! Hoppas att det komemr snart. Det är iaf första December idag! Och vet ni vad det betyder?? Jo, julkalendern! Jag har bestämt mig för att jag skall se sunes jul i år :) Första avsnittet heter tydligen Sunes jul - julkortet. :P Det var lite roligt. Nu när det är julemånad vill jag mysa! Men det är inte riktigt ngn mysatmosfär här än. :/ aja :P

Det är inte det enda som händer den första December... Jag har även varit i usa i hela nio månader! Det är ju inte riktigt klokt :P Nu börjar man ändå se slutet på det här. Känns lite lustigt.



En bild från flyget hem i lördags. :)


RSS 2.0