ENLIGT TRADITION...

Det är mycket som är tradition här. Efter paraden åkte vi hem till "mostern" och bara var :) Jag och Savy passade på att sola. Helt ärligt så vet jag inte vad jag annars skulle ha gjort. :P På kvällen kom det lite mera vänner till familjen och det grillades bratwursts (som varje år). Sedan blev det lottdragning om loppets race imorgon. Varje förare kostade 5 dollar, sedan fick man dra ett namn ur en litet låda och hoppas på det bästa. Jag fick nummer 26, Marco Andretti, som stardade i rad 6 av 11.. Hyffsat antar jag men fortfarande i mitten.

 

På kvällen följde faktiskt barnen med en familj hem (där det skulle spendera morgondagen eftersom de inte följer med till racet). Så det var jag och "gamlingarna" kvar...

 

 

Bjuder på denna :) Emelie äter bratwurst ;)

 

Mosterns hund. Tror ni folk blev kära i henne vid första ögonkastet? :)


500 FESTIVAL PARADE

På lördagen var det dags för parad! :) och eftersom bilder säger mer än ord...

Vädret var hur bra som helst. Måste erkänna att jag var ganska nöjd över att vi hade skugga första halvav av paraden. Varmt som sjutton!

 

Öppningsnumret

 

Det var faktiskt inte så många "vagnar". Har ju varit på en parad i disney land. Och måste nog säga att den var mycket häftigare, även om ja inte kommer ihåg så mkt av den :P

 

 

Basketlaget från trakten har tydligen kommit på en andraplats i hela usa! Så de var med :)

 

Haha, de här var för kuliga. Det var ganska många band med drillflickor i paraden. Antar att de här männen bestämde sig för att de också ville vara med :) Lägg märke till att de har en egen dirigent.

 

Alla raceförarna åkte i varsin bil. Den här killen vann förra årets race, Helio Castroneves.

 

Folk och mera folk, folk överallt :)

 


INDIANAPOLIS

Vi hade runt 5 timmar kvar att köra (egentligen 6 men hastigheten är väl bara en minimigräns? eller :P). Rullade från hotellet vid åtta. Skrev tusen vykort :P Vi kom fram till Indianapolis kl ett där den traditionella lunchen var planerad. Där fick jag träffa både mormor och morfar samt morbror och "moster". Mostern är egentligen bara en god vän till familjen som alltid funnits där. :)

 

Efter en god lunch åkte vi till mosterns hus där vi skulle bo. Vi hann med en tur till gallerian innan vi skulle på middag hos ett par goda vänner till familjen. Måste bara säga att damen har samma namn som min mormor, Doris. :) Där spenderade vi hela kvällen, blev en hel del fotografering på bryggan. Men jag vågar inte lägga upp några bilder på barnen.. Så ni får nöja er med allt annat. :)

 

 

En konstgjord sjö fanns på baksidan av huset :)

 

Emelie hade totalt glömt bort att hon kunde göra special effekter med sin kamera :)

 


BESLUTSÅNGEST

På torsdagen fick jag ett mycket svårt val, kanske ett lite annorlunda sådant. Många skulle nog tyckt att det var en piece of cake. Men jag var tom tvungen att ringa hem och rådfråga om hur jag skulle göra. Familjen hade sedan länge planerat en trip till Indianapolis för att kolla på indy 500, (och jag skulle inte få följa med). Fick reda på det några dagar innan och ville absolut inte parta själv hela helgen som jag gjorde förra gången.

 

Så jag började på min masterplan och efter ett tag såg helgen ut att bli helt fantastisk! Det var graduation week på naval academy så där var det fullt upp :) Själva graduation var på fredagen, och jag hade biljett! :D Sedan var det fullt med grad partys hela helgen så det skulle bli nice. :) Plus att jag inte skulle behöva oroa mig för när jag skulle komma hem på kvällen... Ni förstår kanske, helt amazing.

 

Men många saker blir inte riktigt som man tänkt sig. Pappan skulle vara tvungen att jobba över helgen så han skulle inte kunna följa med och vips hade de en plats över i bilen plus en biljett till världens största bilrace, indy 500. Mamman ringde mig runt kl ett och de skulle åka kl fyra.. - Här får jag världens chans men har ingen aning om hur jag ska göra. Jag började fundera, och fundera. Ringde pappa där hemma och han funderade också. Det kändes som om de ville ha med mig, men jag ville ju stanna hemma! Tänk tänkt. Jag började iaf packa runt kl 15 ifall jag skulle åka med.

 

Det slutade iaf med att jag åkte med eftersom mamman tom ringde och sa att jag kunde få köra hennes lexus (ingenting med själva bilen, utan att hon ringer bara för att säga det, för att hon vill att jag ska åka med). Men jag ångrade mig så mycket i bilen. Åh det var hemskt. Men jag höll god min, det var ju trotsallt mitt val. Och nu fick jag ju stå för mitt val och göra det bästa av saken. Får väl åka tillbaka nästa år när de små navys tar examen. ;)

 

 

Bilder från bilresan (som totalt är 10 till 11 timmar). Var framme vid vårat hotell runt 9 på kvällen, riktigt hungrig! Fick lite pizza, var lite social sedan blev det sängen runt halv tolv.

 

 

 

 

Bild på hotellet taget på morgonen, dagen efter.


ONSDAG I DT

Jag och Sophie var bara tvungna att bege oss till beachen. Vi möttes upp i dt som vanligt, jag Svenja och Sophie. Men vi stod inte ut! Det var ju hur varmt som helst, över 90 grader F! Tur att jag hade en av mina nya klänningar annars hade jag väl svimmat av värmeslag. Men vi klagar inte! :D ;) Tyvärr sprang tiden iväg och innan vi hade hunnit fram till stranden hade emelie bara en halvtimma kvar innan hon var tvungen att hämta upp lillkillen.

 

Så vid 14 hämtade jag upp honom på skolan och vi for iväg för att försöka lära oss ngt om kontaktlinser ;) Det var hans tredje besök nu. Han måste nämligen lära sig att få in linsen i ögat innan han kan hämta ut dem.. vilket kan vara väldigt frustrerande. Efteråt åkte vi och storasystern till Rita's och köpte glass för att munta upp honom.

 

 

En ny beach.

 

Fortf inte klar med eclipse :P Men nu är det inte mkt kvar!

 

Rita's

 

På kvällen var det dags för Annapolis igen. Det var varmt och skönt i luften och kvällen hade varit fantastiskt om man inte hade varit helt själv...

 

Saknar mina kompisar hemma.

 

Navys.. Kan vara lite irriterande ibland när de tycker att de själva är så himla mkt bättre än alla andra.

 

 

Down town

 

En väldigt härlig försommar kväll.

 


26:e MAJ

Ännu en födelsedag har kommit! :) Ett stort GRATTIS på 85-års dagen Mormor! :D Tänkt vad tiden går fort ;) Hoppas du inte blev alltför stressad över allt som skulle fixas, pappa nämnde något om massa tårtor. :P Riktigt synd att jag missade det.

Hoppas du fick en helt underbar födelsedag! Saknar dig, men vi ses ju snart igen. :) Tusen kramar

Min söta mormor :)


GRAD. PARTY

Vart ska jag börja någonstans? Äsch, det är väl bara att hoppa direkt in i storyn. ;) Jag var på ett graduation party igår med Sophie. Det var riktigt roligt. :) Det var därför jag behövde en klänning... Inte för att jag kände någon som var där och Sophie var en kompis kompis till killarna som hade partyt. Men det gick fint. :)

Jag hade inte hunnit äta ngt men de serverade subway där (!) så det var inga problem alls. Nästa lilla hake var väl att vi båda skulle köra hem så ingen av oss kunda dricka ngt. Stora grejen på partyt var väl "ölspelet", usa är väl känd för sitt kasta boll i mugg. Men det löste sig ändå. Träffade en hel del trevliga amerikaner (och inte au pairer som man vanligen är med, inte för att det är fel på au pairer). Så min engelska fick lite mera övning ;) Men tyvärr försvann min skönhetssömn ganska hårt.

Hehe, förresten så skulle ni sett mitt smile när jag lämnade huset mot Annapolis. :D Det räckte ända upp till öronen. Och en nice klänning hade ja också.

Nu hinnar jag inte skriva mer. Börjar jobba om 1 min igen, klockan är nämligen 05:59 här... Wohoo!

EN KLÄNNING...

Tradition med fika i annapolis down town varje tisdagsmorgon! :) Där träffade jag Sophie och Sofie.. ganska upptagna av med en dator ;) Pratade lite allmänt (inkl killar så klart ;)) Sedan kom Svenja och joinade oss :) Sofie blev rastlös vid elva så vi bestämde oss för att lämna fiket.

 

Jag och Svenja begav oss till the mall där vi skulle hitta varsin klänning... Hade sett en väldigt fin klänning på H&Ms hemsida så vi begav oss dit. Tyvärr hittade jag inte den men jag hittade massa andra ;) Provade hela tio stycket.. Det jobbiga var att alla utom en passade. Sedan var det bara att börja solla bort. De första 4 var ganska enkla, men sedan var det ju 6 otroligt fina klänningar kvar. Slutade iaf med att jag åkte hem med fyra, så det får väl ses som en vinst ;) (och pappa om man räknar ut det i svenska kr så kostade varje klänning 180 kr, så det är väl okej?! :D )

 

Sedan åkte vi tillbaka dt (down town).. Och fick se blue angels! Ahh. Skönt att äntligen höra ett riktigt flygplansljud igen (lite nördigt jag vet, men jag riktigt mös där på campus). Och det bästa är att det bara var uppvärmning! Fast det mindre braiga är att jag inte kommer kunna se deras show, men vem vet :) Det är iaf graduation week denna vecka så det kommer nog bli awesome! :D

 

 

Sophie och Sofie är ganska så fokuserade, de har förmodligen fb uppe ;)

 

emelie provar klänningar... :D

 

Blue angels!

 




KANIN KUL

Det här kommer gå ut över min skönhetssömn... Jag är egentligen supertrött och vill inget annat än att få släcka lampan. Men om jag bara tar upp alla stora händelser här så kommer jag ju missa allt mysigt småprat. Och det vill jag inte :P

Spenderade ganska mkt tid vid datorn idag, har börjat svara på mina mail igen! :D Men det där som alla föräldrar säger att ögonen blir fyrkantiga om man spenderar för mkt tid framför tv:n/datorn stämmer faktiskt. Jag fick iaf uppleva det idag ;) Precis efteråt fick jag ett sms av äldsta tjejen och hon frågade om jag kunde komma med några saker till hennes skola. Det var lite skumt att köra bil må jag säga. Iaf skönt med solglasögon (och så ser man ju cool ut också ;) )

Jag sprang några intervaller (s.k. Mats-intervaller - sprang du de ngn gång martina? ) medan So hade sin dans. Och jag såg minst 5 små harpaltar. De var sååå söta! :) Men vågade ju knappt andas när man sprang förbi ifall de skulle bli rädda bli tvungna att skutta iväg på sina små korta ben. Det konstiga var att de var utsprida över hela slingan som jag sprang.. Så det kan inte varit samma kull. Men varför ville alla små ninisar vara ute ikväll? Har sprungit där förut men inte har jag sett någon kanin förut.

Sedan såg jag även min första eldfluga idag! Har ganska skarpa minnen från de små lysande filurerna från förra gången jag var i usa. Kommer du ihåg de sis?

Och nu skall lampan släckas! :D





Och så en bild från utekvällen i Washington.


CAPPIES

Nu är jag väldigt trött så ska inte skriva så mkt. Dagen har varit ganska grå, molningt... Träffade två tjejer för en fika på starbucks på fm. Sedan blev det att jag spenderade lite tid hemma (m skype - tack jesper) innan vi åkte till Baltimore. Och helt plötsligt befann jag mig i mini "hollywood". Jag var nämligen på en Cappies awards gala 2010. Och vad är det då? Det vet jag ju knappt själv:P Men de delar ut awards till de ungdomar i trakten som gjort bra prestationer i musikaler och shower. Nu kommer ja ju inte ihåg vad det kallas. Men det är ngn gala varje på på tv med alla hollywood kändisar :P En liten sådan var det. Och så var det små shower från de olika skolorna mellan alla priserna. Det var häftigt och se och många var duktiga, men det höll på i nästan 3 h.... Så lite långt kanske.

Sedan åt vi på restaurang innan vi åkte tillbaka hem. Och på vägen från restaurangen till bilen kom ja och tänka på att jag saknar att hålla hand med pappa (sis håller alltid i mammas ;) ). Minns en gång från i somras då far min och jag åkte ner till "promen" vid ån och åt. Det var mysigt! Och jag fick vara chaufför så att ngn kunde njuta av sin öl ;)  Så det är ngt som jag ska göra när jag kommer hem igen. Ville bara säga det.

Nu ska jag sova! Godnatt


Bild från i somras då familjen tog båten till måsskär.




RESTAURANG TSUNAMI

Har jag sagt hur mkt jag ogillar sushi...?! Det är nog bäst om jag håller tyst om det ett tag till. Men kan säga att det inte riktigt är min grej, än.

Det var hej då middag för Jenny i fredags. Det bjöds på sushi och för säkerhetens skull så beställde ja in en side sallad först. Trodde inte att jag skulle vilja äta så mkt sushi.. Hehe, men jag fick inte riktigt en sallad som ja kände igen. Jag fick sjögräs!! Wow, det skulle tydligen vara jättegott. Konsistensen var lite som risnudlar. Fast det var gröna då. Sedan kan ja inte riktigt beskriva vad de smakade.. väldigt salt. Sedan lyckades jag äta en av mina sushirullar (det var med nöd och näppe). Men trevligt var det!

Måste säga att jag kände mig ganska liten där ett tag. Iaf när alla andra gick ut efteråt och jag åkte hem. Jag hade säkert åkt hem ändå för jag skulle jobba dagen efter. Men själva grejen att man inte kan.. Då vill man ju bara så mycket mer..

 

Sophie gjorde lite konst

 

Jenny i mitten :)

 

 


IDAG

Idag, idag, idag... Vad har hänt idag? So hade sovmorgon igen så jag var tvungen att jobba till 10 på morgonen. Sedan passade jag på med en lång dusch efter min träning. Packade ihop mina saker och knallade ner till Marinan. Det var nämligen SOL igen :) Ahh härligt! Så jag passade på att sola lite.

Hade min dator ner för tänkte at tjag kunde passa på att svara på lite mail och lyssna på musik medan ja ändå bara låg stilla. Men icke då, varför har de inga vanliga kontakt uttag? Det fanns bara konstiga uttag för större kablar. Det tyckte jag var lite löjligt.. Jag mena tänk om ngn behöver ett vanligt uttag, (typ en emelie.. ) Då kan inte de få ngn ström. Så det slutade ju med att min dator dog efter 10 min och jag hann svara på ett halvt mail ;) Tog en liten funderare på college kurser och bestämde mig för Swimming for fitness, Yoga och Academic speech and reading.  Titta! Det var ju inte så svårt att bestämma sig. ;)

Kvällen har bestått av skjutsning hit och dit. Först hämtade jag Sav på hennes skola och åkte till en affär som hon ville till. Hem - hemma i tio min. Iväg till Baltimore med So för hennes gym lektion. Passade på att springa när hon tränade. Men jisses vad varmt det är! Emelie klarar inte av värmen, iaf inte när hon tränar. Jag blev rödare än rödast och svettas som en liten gris gör ja också :P Men lite kul var det iaf :) Efter en snabbdusch åkte vi direkt till So:s piano/voice lektion. Hem - hämta Sav till hennes skola hämta hennes fiol, vidare mot gymnastics. Därifrån till so:s piano/voice hämta henne och sedan hem.. :)

Och nu har emelie hunnit blivit jättehungrig och väldans trött! Som tur är har jag fått lite mat (gröt - mamman är på hennes bokcirkel och pappan på jobbresa) i mig nu och väntar på att mätthetskänslan ska sätta sig :)

Tänkte att jag skulle försöka göra ett nytt försök med att svara på lite mail imorgon :) Har nämligen börja känna att det är något som saknas... Hoppas det blir bättre.


En (suddig) bild från New York. Mitt arkiv verkar äntligen fungera! :)





BARNEN I BULLERBYN

Bullerbyn är en mycket liten by. Här finns tre gårdar och bara sju barn. I Mellangården bor Lisa med sina bröder Lasse och Bosse, i Sörgården bor Olle och Kerstin, och i Norrgården bor Britta och Anna. Det bor vuxna i Bullerbyn också, men i Astrid Lindgrens Värld, precis som i hennes böcker, är Bullerbyn en plats för barnen.

Böckerna om barnen i Bullerbyn handlar om Astrids egen barndom. Miljön har hon hämtat från sin fars uppväxt. Vi har i vår tur lånat den av Astrid, för att skapa en plats där barn kan leka och stojja så mycket de orkar, precis som Astrid Lindgren gjorde när hon var liten. Eller som hon sa själv "Vi lekte jämt. Vi lekte och lekte och lekte så det var underligt att vi inte lekte ihjäl oss".


 

Tycker att Barnen i Bullerbyn bara är för härliga!! :D

 


IKEA

Idag fick jag följa med tjejerna till IKEA. Alltid lika roligt :) Köpte väl lite mer än planerat, men det är ju så många saker som man inte kan leva utan. ;) Fast så mkt köpte jag faktiskt inte. Lite förvaringslådor, en lyckoblomma och mera galgar. Väl inne på ikea strövade vi runt och kände oss som hemma. Sophie och Sofie provade sängar och Sophie även kuddar.. Hennes kuddar är tydligen rysligt platta, så hon köpte en ny. :) Var även en tjej/dam som undrade vilket språk vi pratade sedan sa hon inte ngt mer. Lite konstigt, vi var ju ändå inne på ikea.

 

Efter ikea blev det en sväng till Walmart, där det handlades lite presenter. Klockan 14:15 var det dags att åka hem igen och börja jobba. Handlade på Safeway och åkte hem igen för att laga mat och kolla över läxorna med lillkillen.

 

Och nu sitter ja i Annapolis, väntar på So som har kör och konsert. Faktiskt första gången som jag tar med mig datorn. Men det är ju lite ensamt att sitta här i hörnet. Ska man våga gå fram till ngn på gatan och börja prata? Tvek på den alltså, men det kanske behövs :P

 

 

 

 

Riktigt gott med köttbullar till lunch :P Och daimtårta.

 

 

Svensk mat! Köpte bara ballerina, singoalla och lingonsylt ida ;)

 

 

Och tänka sig vad duktig jag är på att blogga, skrivit ngt både igår och idag :)

 


REGN

Denna morgon blev inte som alla andra mornar. So börjar senare tre ggr denna vecka. Så idag behövde jag bara gå upp kl 6 och titta till mellantjejen :) Fixa frukost och lunchisar och skjutsa henne till skolan. Sedan gjorde jag pannkakor till de andra två (ett önskemål från gårdagen). Passade på att träna lite när lillkillen gått till skolbussen. Och olyckligtvis var So:s buss försenad så jag bestämde mig att skjutsa henne, vilket ledde till att jag slutade jobba 10:15 ist för 8:45.. Och missade tyvärr fikat i Annapolis med tjejerna.

Därefter blev det mkt skype:ande och funderingar kring college. Ni som känner mig vet säkert att jag är otroligt bra på att bestämma mig och "stick to my decision" (citat av Karin idag ;) )... Just nu är det bara en fundering kring engelskakursen kvar. Ska emelie välja Speech and presentations eller Reading and vocabulary? Måste erkänna att det första alternativet låter mer spännande. Men kursen hålls på så himla dåliga tider, tis ons och torsdagar, 6 Juli till 12 Aug kl 12 till 14:30 = precis på de timmarna som jag tänkt ägna i solen. Medan den andra kursen börjar nu på tisdag 25 Maj till 1 Juli kl 9 till 11 :30.

Vad ska jag välja?


Sedan vill jag passa på att Gratulera moster min, Kerstin! GRATTIS :)


Nu har det regnat på här i några dagar. Dags för sol igen tycker jag! (och nya gummistövlar)

 

ps pappa mitt spotify fungerar inte ;)


CHINA TOWN

Efter zoo:t begav vi oss till "China Town" i Washington. Inte riktigt ngn kines stad som man kan tänka sig. Men det var väldigt mysigt. Och vädret var underbart :)

 

Hittade ett pokémon kort :) Det var år sedan sist! haha.

 

tyvärr bara en trainer ;)

 

Metro i Washington

 

Gruppbild :)

 

Ett tecken på China town :)

 

 

 

Väldigt sött litet kineshus

 

En tysk kedja.. Och eftersom jag var med två tjejer från tyskland så skulle vi så klart äta här:)

 

 

Chicken Alfredo?!? Nja.. det var vad jag beställde. Fick en pesto pasta istället. Försökte tänkta ut vem det var som älskade pesto så mkt, men kom inte på det. Tänkte iaf på den personen ;)

 

 

En väldigt trevlig dag!


Och nu har jag lyckas blogga lite igen :P Är det ngt som ni är nyfikna över som jag tar som självklart? tex hur många barn jag tar hand om? hur gamla de är? osv... det är bara att fråga på :)

Puss och kram, Skumbanan!

THE ZOOOO

Förra söndagen följde jag med två tjejer till Zoo:t i Washington! Skuttade runt bland djuren som ett litet barn igen. Inte undra på att folk tycker att det är kul att gå på zoo :)

 

Camilla och Carina

 

 

 

 

 

 

Emelie har äntligen hittat en vän ;)

 

Men vad kan det här vara?

 

Åh så mjukt och skönt

 

Carina tyckte att det var lite för skönt ;)

 

Sedan skulle vi alla klättra upp för klippan. Gick väl sådär :P

 

 

 

Pandan!!

 

Och så klart elefanten :) Två kompisar ;)

 

 

 

En sten?

 

Näää :)

 

Timon!

 

 

 

 

 

 

Lika som bär :)

 

 

 

 

 

 

Naw... They r kissing!



BARA ROLIGT

Det här är bara lite bilder från förra helgen som jag skulle lagt upp:P

 

Jag och kidsen påväg till Baltimore förra fredagen där familjen har deras segelbåt. Vi var tvungen att åka igenom en portion toll :) häftigt!

 

Den lilla lila bilen tyckte att den fick plats i parkeringsfickan som alla andra bilar får plats i :P

 

Alltid kul att jaga polisbilar ;) Man ser en varje dag här.. Och emelie kör aldrig för fort :)

 

Hämtade familjen i en marina i Annapolis för att det var för vindigt för dem att ta sig in i bukten där de bor. Savy hade en laCrossematch som inte skulle missas :)

 

 


SKYDIVING!!

Wohoo! :) Dags för en tidigt söndagsmorgon, för att få prova på skydiving! Jag Jenny och Sophie åkte till flygplatsen. Fick fylla i några papper och sedan var det bara att vänta. Jag var faktiskt inte så nervös:P Sedan ropade de ut våra namn och min instruktör hette Tom, och han hade hoppat i dryga 20 år. Vi fick välja varsin dräkt sedan fick vi några korta instruktioner... I stort sett sa de bara håll händerna korsade över bröstet när vi hoppas och väckla ut de när "jag" ger tumme upp och lyft benen. Good, då kör vi!

Japp det var bara att traska till planet och upp upp och iväg! Till ca 14 000 ft. Måste erkänna att jag bara var tvungen att nynna lite på top gun låten. Folk började hoppa ut ur planet och snart var det min tur. Man hade inte så lång tid att tänka det var bara att hoppa fram till kanten och "ready stedy go" Wiiiii! Vi gjorde lite halvt en kullebytta ut och sedan var jag i luften. Flygandes :) Och vad jag skrattade. Hur roligt som helst! Märkte att min mun blev alldeles torr så jag var tvungen att stänga den ganska snart. Men fortsatte fortf att skratta. Vid 4000 ft utvecklades fallskärmen. Och man kunde ta av sig sina glasögon. Luften var alldeles lugn. En lite underlig känsla att bara hänga där, uppe i luften och se marken under en :)

Jag fick prova att styra lite och vi gjorde spiraler åt höger och vänster, - det var väldigt roligt! Vi landade mjukt och fint i en liten cirkel med sten. Sedan fick vi våra certifikat och vi var klara! Vi försökte att försklara känslan och själva upplevelsen för andra kompisar under dagen. Men vi blev alla tysta när vi försökte, varje gång. Det går helt enkelt inte att förklara... Men detta är något som jag inte skulle tveka över att göra igen. :D

Resten av dagen spenderades med vänner i Annapolis - en väldigt bra dag. Kan bara inte förstå att jag hoppat fallskärm. Awesome!!


Sophie och Jenny lite halvt nervösa före hoppet.

 

Dags att göra sig iord:P Jenny valde en snygg rosa färg på din dräkt ;)

 

Tre väldigt taggade tjejer!

 

 

 


SKYPE OCH KOCKEN

Den 6:e maj fick jag äntligen kontakt med en kille som jag inte pratat med på jättelänge! Nämligen Isak! :) Det var så roligt att se och höra han igen :) Det gjorde min dag. Tack Isak :D


 

 

Sedan var det dags för kocken emelie att träda fram :) Nu ska vi se om ja kommer ihåg vad rätten hette.. Italiensk Pasta med kyckling kanske :P Var iaf spenat blad soltorkade tomater och lite annat smått och gott. :) Bilder på det!

 

Även en bild på sprisen som finns i huset. De flesta familjer i usa har en spis som drivs med gas.

 

Grönt är skönt.

 

 

namnamnamnamnamnamnam (sjung sis ;) )

 

Sen sitter det aldrig fel med en smoothie efterråt ;)

 


USA ÄR GANSKA STORT...

Var är egentligen emelie i det stora landet? En Karta var det ja :)


 

Tyvärr kan nog inte någon prick ordnas. Men på östkusten går det att urskilja namnet Washington DC. Där är ja typ.

 


CAPPIES 5 MAJ

På kvällen bar det av mot Baltimore med So :) Under tiden då hennes cappies varade passade ja på med ett löppass. Inte alltför jobbigt men blev en bra sväng. Hade ingen karta eller ngnting så började bara springa åt ngt håll, kom in i ett sött husområde. Och där fick jag se, på andra sidan massa buskage och lite vatten (tror ja), ett superfint stort hus! Troligen ett hotell. Dit ska jag! tänkte ja. Och fortsatte längre in i husområdet - "no outlets". Åh nej. Funderade ett tag på om jag skulle tråckla mig igenom all skit. Men nej, det var det inte värt. Så jag frågade en tant hur jag skulle kunna komma dit. Och man var tydligen tvungen att åka runt hela alltihopa för att komma till den enda ingången. Typiskt. Sedan avslutade hon med att det förmodligen var ganska långt - 1-2 miles... Hon tyckte nog att jag såg klen ut :P Men dit skulle ja så det vara bara att springa på :) Och jag kom dit efter ca 15 min. Och vad fint det var! Nu hade jag ju ingen kamera. Men det var det stora huset med en sjö framför och en hööög klippa. Vägen hette tom Stone Cliff drive. Med gyllene tider i ipoden var det inte så jobbigt att springa tillbaka heller.

 

 

 

Här var det åttafiligt ;) Det ni!

 

 

När vi kom hem bjöds vi på alkoholfria martinis. Namnam

 


THE BEACH

Nu skall vi se, den 5 maj var det beachen som gällde! :D Tror bilderna får tala för sig själva ;)

 

 

 

 

'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sedan åkte emelie och audin vidare mot Bowie för att möta upp Jessie. Det blev en härlig sallad till lunch på panera bread. Plus en mysig pratstund i det underbara vädret!

 

 

 


BLOGGTORKA

Men herregud vad jag är seg på att uppdatera! Åh, är det ngn som har ett tips på hur jag kan göra för att lättare komma igång med skrivandet?! Nu har det nämligen hänt massor sedan sist. Får se om ja kan få till ngt blogg race senare ikväll... Men det är ju så segt:P Och massa bilder har ja ju också. Har inte riktigt tid att blogga hela tiden :P Fast jag tror att jag kommer uppskatta det efter ett tag, speciellt när man går tillbaka och läser om saker som man totalt glömt bort att man gjort.


Emelie har äntligen hittat en vän ;)


ANNAPOLIS DOWN TOWN

Då har ja kommit fram till tisdagen, idag:) Den spenderades som förra tisdagen i annapolis down town. Jag hoppas på att kunna haka på tjejernas tradition med tisdagsfika på city dock.

Det börjades med en promenad runt i hamnen. Sedan var tyvärr Svenja tvungen att åka. Jag Sophie och Sofie tog en sväng in på CVS, typ ett ställe som har lite hop-plock. Apotekssaker, gratulationskort, smink, shampoo och sånt, snacks, tidningar m.m. Nästan som ett tobak, fast utan så mkt tobak ;) Vi köpte varsin milkshake från Chick Ruths sedan var det dags för formation igen på the naval academy. Ett populärt ställe... En kort promenad blev det innan jag var tvungen att kila till verkstaden med min kära audi för att få oljan bytt. Där blev jag sedan fast i nästan två timmar medans de fixade allt.. Passade på att läsa min bok även om det blev lite segt.

Vädret är så himla nice! Det känns som svensk sommar. Och än så länge står ja fortfarande ut. :P Det som man måste tänka på är att inte träna på dagen eller ha för mkt kläder på sig. Och det ska vi väl kunna ordna...

Så medans jag väntade på att So:s piano lektion skulle sluta satt jag ute på trappen och läste lite :)

Vacker gruppbild, det är viktigt att le ;)

 

 

Annapolis är en så himla mysig stad :)

 

Tre små söta flickor

 

Inne på Chick Ruths.. De har tydligen bed & breakfast också...

 

Formation igen.. Tänk att de för det här varje dag! Och personerna där är i min ålder och lite äldre. Naval Academy är ju ett college.

 

Milkshake!

 

 

Det är mycket folk som vill se formationen. Men vi var nog de enda i vår ålder;)

 

Naaaw, är den inte för söt?! ;) Jag måste se till komma på ngt bra namn! Jag och kära audin..

 

I väntan på so:s lektion. Mina tommys börjar gå sönder :/:/

 

Hur skönt som helst :)

 

 


MÅNDAG 3 MAJ

Denna dag blev en liten uppsamlingsdag. Måste komma på ett bra namn till sådana här dagar. Brukar nämligen vara lite "borta" efter helgen eftersom jag inte har koll på veckans planering. Lite confused så att säga. Så blev till att kolla igenom veckan. Försöka uppdatera facebook. Folk skriver ju så himla mycket strunt! Och jag får så dåligt samvete om ja inte svarar.. så det är bara att försöka så gott ja kan. Även om jag inte tycker om det. Alla andra verkar dock gilla facebook. Jag har sagt det förut och säger det igen, jag har inte tid! Det finns så många andra bättre saker som jag kan göra än att sitta vid datorn. Men det är ett bra hjälpmedel för att hålla kontakten med folk :) Om ändå alla som lovade att skaffa skype kunde ta och göra det... :/

Jag tror inte folk förstår hur mycket det gör att få prata med någon hemifrån. TACK ni som pratar med mig! Jag behöver er för att klara av mitt år här. Sedan är jag för nyfiken på vad som händer där hemma för att inte prata med ngn :P Det känns ju ibland som om tiden skulle stå still för alla andra bara för att jag själv inte träffar ngn. Kommer kännas konstigt att se alla igen sen och faktiskt se att saker och ting har förändrats.


Ugnspannkaka men lingonsylt till lunch var supergott!! Åt hela två portioner. - namnamnamnamnamnamnam... sis fortsätt sjung du ;)


SÖNDAG 2 MAJ

Vad hände denna dag då.. Låt se. Jo So hade sin show med skolan. Så tyvärr kan jag inte visa så många bilder från den. Men lite iaf.  En sak som var mindre bra var att jag inte riktigt hann äta så mkt under dagen. Det var ledig tid, skjutsning hit och dit, väntan här och där. Plus mitt första au pair möte på kvällen. Vi pratade om säkerhet och nödtillfällen denna gång. Då fick jag iaf lite nachos och dip. Och några.. kakor :) Träffade även lite folk, dock var det lite opassande att få massa telefon nr. Men några på fb fick ja iaf. Så kan nog komma lite nr sedan. Tyvärr är det många som ska åka hem nu i sommar.. Låt oss hoppas att det kommer nya au pairer då :)


Man var tvungen att ha en stämpel för att kunna se hennes show :)

 

Pjäs

 

En björn var med..

 

Tummen upp (Y)





LÖRDAG 1 MAJ

Då har vi lördagen. Den tillbringades med jobb, solning och kalas. Ordet Kalas borde jag börja använda mera. Tänker på Karin när jag hör det ordet :) Man blir faktiskt glad av det, det är ju bara kalas! ;)


Det var ju trots allt lördag. Och på lördagar får man äta lördagsgodis :) svenskt godis. MUMS!

 

Undra vad man kan göra med lime egentligen ;) Bild från "partyt" hos Vanessa. Tyvärr var det bara jag och Annika som dök upp. Men vi hade så trevligt så:)

 

En liten bild på oss, Vanessa, Annika och Emelie.

Ps. under denna dag var det runt 90 grader varmt, alltså ungefär 30 celsius. Varmt!

 


TYP 2 MÅNADER

Hur coolt är det här nu då?! Haha, missade totalt mitt datum. Nu har jag ju varit här i 2 månader och.... hm 3 dagar, typ ;) Jag borde väl egentligen ha någon form av utvärdering och analys bla bla.. men nja, har inte tid för sånt. Förstår inte när folk har tid att blogga hela tiden. Jag har ju ett liv också! Tänkte iaf ta och blogga ikapp lite. Klockan är bara nio här så än behöver jag inte sova :)


En liten krabbat som jag tog kort på idag:P som jag inte kommer kunna lägga upp ngn annan stans :) Ganska så häftig ändå.


VALBORG

Mitt valborgfirande blev inte riktigt som andra valborgsfiranden :P Valborg, fredagkväll och jobb! Men det gick vägen. Tog tag i tvätten (tvättar varje måndag och fredag). Barnen har alltså tre dagar på sig att smutsa ner kläderna. Och de gör vekligen ett bra jobb! Det är alltid sjukt mkt kläder..  Jag blir lika fundersam varje gång jag tittar i smutskorgen. Vad gör de egentligen? Alltid flera par jeans och massa massa tröjor. De måste ju byta kläder minst tre gånger om dagen :P Den enda som är lite logisk är lillkillen som har lagom mkt tvätt efter tre dagar.

 

Lagade även carbonara till kvällsmat. Och det blev så himla gott! Hemligheten är nog att inte ha för mkt ägg och grädda :) Brukar alltid tänkte fel när det gäller det där.

 

Voilà:

 

 

 

 

Tadaaa! :)

 


30 APRIL

För exakt ett år sedan var det ingen vanlig dag. Inte nog för att det var valborg, jag flög min uppflygning. :) Jag har funderat lite på hur jag skulle kunna fira det. Vore ju roligt med någon form av tradition. Men jag har faktiskt inte kommit på något bra.

Jag valde att fråga en kompis och han kom med några fina visdomsord :P Så här sade han:

- Fira det inombord!
- Jag tycker att du skall vara stolt över vad du har åstadkommit :)
- Det är få förunnat att kunna visa vad man kan på det plan som vi genomgått...

Så det är väl bara att ta en funderare och tänka på hur bra jag egentligen är ;)




RSS 2.0