UPP OCH NER, NER OCH UPP...

Idag har jag faktiskt mått mycket bättre än vad jag förtjänat. :) Och nu vill ja inte göra mamma och pappa oroliga. Men om man kommer isäng sent av ngn anledning och inte sover så mycket så förväntar man att man inte alltid kan vara på topp dagen efter. Gick och väntade hela dagen på att det bara skulle smälla till och att ja skulle ligga där på golvet. Men det kom aldrig...

Så var det gjort.. Bokat flyg alltså. Den första mars flyger jag till San Diego! :) Yey. Får berätta en annan da vad ja har gjort hela helgen, eller hela förra veckan :P För nu är det hög tid att sova om jag skall orka upp imorn. Tvek på om ja kommer göra det redan nu.



Liten bild på pusslet såhär på kvällskvisten.

Förresten, grisen gal i granens topp. ;)


SOV DU LILLA VIDEUNG...

Oj, ja är så himla trött så jag vet inte riktigt vart ja skall ta vägen. Har lovat att träna med Elin ikväll så skall åka vilken minut som helst. Hoppas att jag fortf är i liv när jag kommer hem.

Tyvärr måste jag göra er besvikna. Strax innan vi åkte imorse hittade jag ett par extra termobyxor... Så jag tog genast med mig min gula jacka och några säkerhetsnålar (till den trasiga dragkedjan). Så det blev ingen supersnygg lila skidoverall.. Jag kan dock lägga upp en bild på den sen så förstår ni varför jag drog mig lite.

Men en bild på outfiten kan vi ta med iaf! :) Min jacka, So's termobyxer, hyrpjäxpor -skidor - stavar och -hjälm. Tror pappans skidglasögon, mammans vantar och min mössa :) Det löste sig ju ganska bra:)







Det är ju helt otroligt vad roligt det kan vara att åka skidor!! Jag bara älskar det. :D

Ps. En viss person klagade på mina rubriker.. så jag får väl försöka vara lite kreativ. Så bli inte förvånad om rubriken inte har så mkt med texten att göra (Y)


BÄSTA SVÄNGEN HÖKARÄNGEN

Nu skriver ja lite i all hast. Tänk att det har gått en hel månad sedan Christmas day... Men det var inte det jag skulle skriva om. Det har varit ganska mycket på sistone. Nu börjar faktiskt tiden gå fort och jag tänker mer och mer på alla hej dån som jag snart måste ta. Det känns tungt.. Och det finns så mycket saker som jag vill hinna med och göra innan jag åker... Plus att den nya au pairen kommer om mindre än 1 månad... den 18 februari för att vara exakt. Jag kan inte förstå hur lite tid det är kvar. Bland det värsta är väl att ja kommer sakna det här stället när jag väl är hemma i sverige. Just typiskt!

Men idag behöver ja tänka på det. Jag tittade in för att säga att vi skall åka skidor!! Yey! Vi åker iväg över dan och skall komma hem igen ikväll runt fem (så mellantjejen hinner till gitarren...). Jag har nog inte åkt på 2 år. Tänk er vad lång tid. Det är nästan skandal. Och de senaste åren som jag åkt har jag bara åkt två eller tre dagar med skolan.. Ja skämmes.

Hehe så frågan är hur bra jag kan åka idag. Men då tänker jag inte bara på att det var längesen och att jag förmodligen är lite ringrostig. Nää för det mesta är det ju ungefär som att cykla, bara man kommer ihåg att ta det lite lugnt de första åken. Nä det jag mer tänker på är att ja inte vet hur jag skall kunna sluta skratta:P Haha, jag har ju nänligen inte så mycket skidkläder här. Så kommer låna en overall av familjen som är sådär vackert blå-lila.. Jisses säger jag bara :)



SÖNDAG 16:E JANUARI

Josefin var snäll och lät mig sova över hos henne. Söndagen var också en riktigt skön dag. Men tillfälle till lite sovmorgon. En bra frukost. Yatzee spelande och en lång härlig promenad. Det var riktigt skönt att komma in i värmen sen och få lite lunch i magen. Och glass till efterrätt i en av hennes otroligt sköna fotöljer.

Sedan följde jag med och åkte skridskor med hennes au pair grupp på kvällen. För att avsluta med lite frusen yoghurt :)











MYSPYS HOS JOSEFIN

Så kom lördagen och äntligen skulle man få bli lite ledig igen. :) Det löste sig så bra att ja lämnade huset ca 16:30 mot Josefins hus. Och efter några vändor till affären (två ggr) så hade vi alla ingredienser som vi behövde för att göra en supergod lördagsmiddag. Vi hade sagt länge (ungefär lika länge som med pannkakstårtan.. :P) att vi skulle laga denna rätt. Det blev nämligen kyckling med hasselbackspotatis. Och vilka kockar vi är! Det var supergott. Och med lite Doritzo och yatzee på det så kunde inte lördagskvällen blivit bättre!

Svenja kom också och spelade och åt doritos med oss (det var nog förresten hon som hade med sig chipsen :P). Sedan efter att ha måla våra naglar i roliga färger såg vi på film och möööös. Vi såg the Easy A förresten. Faktiskt andra gången, tror den nyligen haft premiär i sverige.




 
Oj oj oj, är det tjejkväll så är det!



Haha! Fråga mig inte vad vi gör på den här bilden. Det var inte så lätt - okej?!



Det var helt gudomligt gott att äta svensk Café de Paris sås!!





Yatzeeeeeeeeeee!!!!!!



Svenja fick också Yatze :)



Fick Yatze hela två gånger under samma omgång!



Mys mys mys :)


PANNKAKSTÅRTA

Äntligen blev det dags för pannkakstårta (pancake cake..). Jag och Josse hade försökt få ihop det med tider och dagar bra länge. Så äntligen! Även om jag kom lite sent :P Men jag fick iaf äta tårta och det var väl det som var huvudsaken. Förstår inte att tiden kan gå så fort ibland. Som på förmiddagen när jag skulle åka till Josse.. Nog för at ja precis kom hem från träningen, och skulle duscha och laga lunch. Men så lång tid borde det inte tagit :P Men men! Pannkakstårta kan man ju alltid göra fler gånger ;)

Jag kände mig faktiskt ganska glad på fredagen! Tråkigt nog slutade min fredagskväll i arbete.. Så missade bion som kompisarna gick på. Det var dock skönt att få lägga sig tidigt och sova ut :)





Sedan försökte vi oss på lite jenga (heter det så mån tro). Men det slutade med att vi spelade Yatzeee efter några minuter.


TRETTONDE JANUARI

På torsdagen kom Elin över till mig på kvällen med riktigt goda nyheter!! Hon skall vara ledig mellan den 11 och 20 mars. Så då kan hon resa med mig! Det var nog bland det bästa jag hört på länge.. Nu skall ja bara försöka komma på vart jag skall ta vägen de första tio dagarna i mars.. Vore ju lite tråkigt om jag var tvungen att tälta. Elin och jag började iaf på ett pussel. Vi tror att en kantbit saknas :/


ONSDAG 12:e JANUARI

Okej, då hoppar vi tillbaka lite :) Till.... den 12 januari :) Åh precis en vecka sen alltså. Då fick vi lite snö som jag visste redan har berättat. Tur det, för ja kommer inte ihåg ngt avb resten av dagen :P Men ni vet inte vad det blev till kvällsmat... :P 

Vi bjöds nämligen på "Chili (typ chili con carne men de väljer att bara säga chili..) Det var väl ett tag sedan som jag visat ett kort på lite mat.. så här kommer en.


GRÅÅ DAGAR

Gårdagen var vekligen grååå!! Tänkte att ja tar och bloggar om det tråkiga först så tar ja helgen sen :) Eller lättare sagt. Det skulle bara vara skönt att få ut sig allt blaha. Med risk för att ja blir lite negativ..

Barnen var lediga i måndags så hela den dagen blev väldigt lång. Vet inte hur många maskiner tvätt jag gjorde, men det tog aldrig slut. Min värdmamma gjorde illa fingret i helgen så hon var tvungen att gå i mutella så jag erbjöd mig att göra hennes tvätt också. Om ja säger såhär så började jag tvätta stax efter klockan åtta på morgonen och jag vek fortf tvätt efter nio på kvällen... Var tom tvungen att tvätta handdukar på tisdagen för att ja inte hann med.

Sedan vaknade jag igår, tisdag, vid halv sex och ser att det är is på hela uppfarten och vändplan. Började regna redan kvällen innan och eftersom temperaturen var runt nollan kunde man bara förvänta sig det värsta. Underkylt regn skall det visst kallas.. Men jag trodde inte att jag skulle kunna åka skridskor utanför vår dörr.. Detta innebar också att skolan blev inställd... Yippi... Jag gick iaf tillbaka till sängen någon timma.

Hade bestämt träff med min träningskompis, så det var bara att ställa eftersom jag inte kunde åka ngnstans. Jag nämde ju tidigare att mamman gjort illa fingret i helgen. Hon skulle då försöka åka och röntga fingret. Det kan inte vara så bra att köra runt på en isgata med en hand så jag erbjöd mig att skjutsa.. Så min förmiddag gick åt till det. Kändes som om det tog mycket längre tid än vad det egentligen gjorde. Vi var hemma strax efter ett igen. Men då var jag trött och hungrig!

Då gick jag ner till mig med min lunch och tittade klart på new moon, men andra ord en skön paus på 45 min. Sedan var det dags att börja skjutsa kids.. Ändå kändes ändå kvällen lite lättare än morgonen.. och som tur var kunde jag åka och träna på kvällen istället..

Nog med det gråa för ett tag. Såhät såg det ut genom fönstret vid dörren


IKEA IGEN ?!

Varför inte passa på att blogga lite nu när ja har lite tid över. Skall åka med So till Annapolis om tio min och har inte direkt ngt att göra. Jag har varit arg ida igen. Inte ofta jag brukar bli arg. Men nu har det hänt två gånger den här veckan... Känns lite konstigt ändå. Ngn som har ett bra tips på hur man kan bli av med ilskan? :) Har iaf hört att man inte skall hålla det inom sen eftersom man bara då kommer explodera förr eller senare. Och det vill vi ju inte.

Jag träffade Josefin i söndags :) Det är alltid lika kul. Vi träffades på mallet och åkte sedan till IKEA och mötte lite andra kompisar. Här kommer lite bilder på det!



Vi kollade på snygga klockor :) Skulle lätt kunna tänka mig att ha en sådan runt handleden.



Sedan provade vi typ 15 olika ögonskuggor (skojjar inte :) Och bestämde mig för en tillslut... Klart man skall ha en stor påse ;)



Sedan var det dags för IKEA!



Där man kan köpa nya moderna kläder?!



Josse och jag hittade några goda recept i den svenska kokboken...



Och här har vi busfröt! :)


SNÖ :)

Ja alltså ibland förstår man sig inte riktigt på skolsystemet... Det skulle snöa igår. Hela 1 till 4 inch skulle komma totalt under kvällen och natten. Alltså mellan 2,5 och 10 cm snö. Det här förberedda man sig då för.. Och det innebar att barnen fick sluta 2 timmar tidigare från skolan. WTF?! Det fick Elin och jag reda på på gymmet (vi gjorde för övrigt ett bra gympass, var trött hela dagen sen). Jahopp.. Nu var det inte så farligt eftersom jag ändå skulle skjutsa So till doktorn vid 12:30 (då det skulle komma hem).

Det komiska är att det inte ens började snöa förrän runt 6 på kvällen.. Två timmar senare än vad man trott. Det blev ganska halt ändå även om det bara kom ngn centimeter. Jag förstår inte varför de måste envisas med att inte köra med vinterdäck..

Sedan idag fick barnen börja skolan två timmar senare, vilket också löste sig bra eftersom jag då fick lite sovmorgon. Och det behövde jag.

Såhär såg det ut sen då jag gick upp 7:30 :)



Nej nu ska jag ta och göra mig iord så att ja kan fara till gymmet. Som tur var kunde Elin och jag flytta vårat träningspass från kl 9 till 11 :)


INTE UTAN MIN BLÅA HATT

Nu tänkte ja att det var dags att skriva lite igen :) Hänt massor som vanligt. Hade en ängel här över nyår, Emma! Hon hittade hit till slut och vi hade hur kul som helst! Det är så skönt när man har en vän som man kan prata med allt om. Och sen har man sådana stunder då man bara sitter helt tysta och det känns hur bra som helst!

Vänta lite nu, det här är ju mitt första inlägg på det nya året :P Tänka sig. Jag har iaf inte gjort så mycket idag. Och bestämde mig för att vara hemma och chilla eftersom min värdmamma är på konsert. Jobbar lite på min att göra lista.. tvättat barnens kläder och testade att springa lite. Just ja det vet ju inte ni. Men hela min värdfamilj var sjuk innan Émma kom. Även hon var förskyld när hon kom. Så det dröjde inte länge innan jag också var förskyld. Sedan var vi sjuka båda två :P Är mycket bättre nu och skulle nog kalla mig frisk. Men måste gå runt och snyta mig titt som tätt.

Jag måste säga att jag är sjukt nöjd över mitt skrivbordsunderlägg! :) Har ju haft mina äpplen ett tag, men kände att det var dags att byta. De hade liksom förlorat sin verkningsgrad. Och nu ser det ut såhär! :D Blir så glad varje gång jag ser det.


RSS 2.0